Vi gick på isen idag!!Blir yttligare inlägg innan det nya året :) Idag var helt underbar väder, minus 8 och sol! Frost överallt! Så tog vi långpromenad med hundarna, de fick springa av sig och leka en massa. Vi gick till sjön, is var de! Man kunde gå på isen nära stranden. Även den håller mig :) Nu fixar jag inför nyårsfirande med fina kläder och oxfilé! Blir spännande och se hur Tyra reagerar vid tolvslaget. Själv ska vi sända upp sky glow flying lantern så det blir lugnt och vackert för oss istället för massa smällare :)

Gott Nytt År på er allihopa!

årets sista inlägg; jag å hundarna åker iväg idag å firar nyår annanstans ifrån stockholm!

väldigt dåligt bloggande under december månaden - men vi har haft jättebra december; det har bestått av en massa långapromenader i tyresta, älta, erstavik, stan, massa andra ställen och i göteborg! sen har det varit en hård träningsperiod för tyra - massa dragweight, cykel/kickbiketurer, inkallning- och bus träningarna, stresslekar och kunna ha OFF knappen, tricks; ja massa träningar har vi tillbringat nästan varjedag, dock med vilodagar självklart.

(
har uppnått ett mål med tyra! det går och ha henne lös nu här i bostadsområdet , alltså man har vanligt koppel på henne men har den på marken. så på något sätt ändras min energi och tyra håller mer koll på mig och vi får bra kontakt och har kul ihop. håller jag i koppeln så ändras energin, pga jag ser koppeln som säkerhet och blir mer slapp i kontaktträning i undermedveten. det märks tydligt. jag så glad att jag har uppnått det här nu, förut sticker hon på en gång om jag råkar släppa koppeln liksom).

azi mår utmärkt, förutom ett problem med hennes vänstra öga, tror det är torrt där. så har man sprutat med koksalt vatten. vissa dagar är den jätte bra, men vissa dagar kan hon knappt öppna ögat. återstår och se ett par veckor, blir det inte bättre så blir det vetten besök. men annars är hon väldigt fin i kroppen och mår jättebra. piggare för varjedag känns det som :)

2011 har varit mycket berg och dalbana år. vissa perioder är det helt underbart, vissa var jättedåligt. men nu blir det ändring under 2012, det ska bli hela bra år! har planer! - inlägg om planerna kommer småningom.

togs när de va en fin solig vinterdag. argh, nu är de grönt. grön jul & grön nytt år. weii! - *not*


azi å tyra träffade en ny döv kompis!

nu ikväll mötte jag & hundarna upp emil och hunden jolie. en döving också- rottweiler/bordercollie/boxer. jättefin hund. 4 år, tik. hundarna lekte i en inhängad, kul och se! :)

jolie och tyra busade för det mesta och brottas. jagade varandra. jolie är en lugnare hund än tyra. tyra var igång hela tiden, men jolie avbröt och pausade lite då och då. bra för tyra, så lägger hon sig ner och varvar sig ner. bra!

jolie och azi intresserade inte ens för varandra, de bara nosade och jaha och gick fint bredvid varandra. som vanligt intresserar azi inte speciellt mycket för andra hundar. bus och lek är inte azis grej om inte pinne eller dragkampleksak är inblandad.

en busig vovve lekte sönder min kudde så det flög massa dun överallt i rummet! gissa vem!


merry christmas & happy new year!


Göteborg helgen 9-11 december!

Fredagen kom vi fram sent (tåget var 1,5 timmar försenad), så vi tog direkt ut på en promenad med hundarna för de skulle vänja med varandra. Det gick jättebra, lite spänt i början mellan Tyra och Romeo. Han var uppspelt och Tyra sa ifrån, och hon reagerade mer när Azi var närheten dom, på nåt sätt verkade det som att Tyra försvarade Azi. Men efter en stund var alla lugna. Azi vann sin respekt av Romeo på en gång, fantastisk och se hur Azi kan lugna ner en annan hund så snabbt.

Sedan satt vi och snackade en massa. Vi hade inte träffats på 2,5 år! Å så åt vi vår middag 00.30, lövbiff med kroketter, sen satt vi såklart uppe till 06.00.

Lördagen klev jag upp 9.30 och gick ut med mina hundar och ordnade frukost. Sen väckte jag Romeo och Julia, (häftigt med namnen, kärlekshistoria ;)). Vi åt en lång mysig frukost- sen tog vi en långpromenad i skogen. Väldigt vackert! Lovely! Sedan när vi skulle till Liseberg julmarknad, så skulle Tyra vara ute i hundgården tillsammans med Romeo. De har en hundkoja (lekstuga) som är uppvärmd med element. Rätt mysigt! Tyra trivdes på gården bra, hon sov när vi kom tillbaka. Skönt! Azi fick dock vara inomhus med två katter som sällskap :)

Söndagen träffade vi Tyras uppfödare och en av hennes syskon. Systern Olga. Väldigt kul! Man fick besöka lägenheten där Tyra föddes och se massa bilder och höra historier! Olga och Tyra kände direkt igen varandra och lekte så fint tillsammans, så man blev tårögd! Tyra hade skaffat sig en bra självförtroende säger uppfödaren, skönt och höra! Tyra sprang för det mesta med en pinne i munnen och alla jagade henne. Hon var så mallig att hon lyckades smita från dom alla hela tiden. Azi smälte bra in och lekte tillsammans med dom, Romeo också! 

Filmade en massa, fler filmer kommer upp senare! 

Kamphundar respekterar katten. Respekterar när katten äter. (Glömt vad katten heter :S),

Lek och bus i trädgården på lördagen. (Azi fick vara kopplad, då de bor vid en väg med 80 som hastighet. Jag vågade inte ha Azi helt lös, ifall hon skulle springa dit med pinnen. De får skaffa sig staket runt trädgården ;).
Skooog promenad! Hundarna var lösa hur som helst, härligt. Tyra med sin lina.
Deras mysiga hundgård!

Liseberg julmarknad.

Systern Olga!

Uppfödaren, han fångde hundarnas intresse hela tiden :) Tog inte bild på Laila, synd!

Helt slut på tåget hemåt :)
Mot Stockholm, från Göteborg!Helgen har varit helt underbar! Vi sitter på tåget nu och är sjukt trötta. Hundarna sover och rycker muskler hela tiden. Så mycket intryck för dom i helgen och massa spring och bus. Tyra har bevisat väldigt tydligt att hon har svarat på våra hårda träningar enormt mycket. Hon klarade alla tester som hon utsättas i helgen. Väldigt underbart och se! Sen Azi har varit väldigt klok, men i helgen var hon extra klok och visste precis hur hon skulle hantera i alla situationer! Flera som träffat henne i helgen sade spontant att hon är precis som Cesars Daddy. Stolt matte här!! <3

Vi sitter som sagt på tåget, ganska tomt så jag fick stort utrymme för hundarna. De låg på golvet i början. Och det finns en äldre par med en Irländsk terrier som satt hela tiden på golvet. Efter en timme skickade jag hundarna upp på säten bredvid mig (de blev lyckliga). Då såg paret, och skickade upp sin Irländska settern upp på stolen också. Gulligt. Sen blev de nervös när biljettkontrollerna kom förbi, men de sa inget. Då blev paret lugn och kollar på aftonbladet i datorn ser jag :)

Bilder, texter och filmer från helgen kommer sen!

Romeo väntar på två brudar... Mina flickor! :)


Heta elementen!

Första bilden fick jag släpa upp trötta Tyra. Hon bara lade sig på ryggen och lekte som ett barn när jag försökte sätta täcke på henne. Azi bara stod och glodde på. Andra bilden lyckades jag få täcke på Tyra. Sen vände jag ryggen bara ett par sekunder för att hämta min jacka. Vips låg Azi där och Tyra stod bland henne. Både ville inte gå ut, de ville istället ligga vid den heta elementen :)


Igår kväll tog vi igen en DW runda runt i Älta. Tyra gav verkligen järnet, hon var fokuserad och drog fint 5kg kätting. Azi fick dock stanna inomhus och tugga ben. Senare kom Piruz hit och åt middag (våfflor!) sen var det klart desperate housewives dags!

Ikväll blir det packning inför helgen och DW runda på 7 kg för Tyra och 1 kg klövjeväska för Azi, men först ska jag på ärende i stan under eftermiddagen.

Tråkigt nog så ramlar de blötsnö nu ifrån himlen!! De ska vara minus och riktiga snö! Hoppas det ändrar snart.

Gissa vad som föll från himlen nu ikväll?? SNÖ!!!När jag och hundarna gick en timmes DW (3kg) runda ikväll snöade det. Härlig känsla! Imorse var det även vackert med frost på marken. Hoppas hoppas hoppas snart är de massor med snö, - vitjul & massa skidturer! Blir kul och se vad Tyra tycker om att dra på skidor. Men hon gillar snö- försökte slicka på marken och fånga snöflingor i luften :) Azi gillar snö sådär, beror på, min lilla gamling!

Sen tränade jag en timme hjärna (tricks, sök, medhjälp härhemma) inomhus med hundarna. Nu är de helt slutslagna. De har stängt av för dagen tror jag och laddar inför ny dag imorgon! Själv jag bara längtar och längtar till helgen! :)

Känner mig så vuxen, sitter i köket med massa ljus och dricker te och äter mackor och bloggar och svarar på alla sms. (Använder knappt dator nu för tiden, har inte tid. Därför har jag inte sett era bloggar).

Vem som var trött på bussen imorse?Puh vill sova som Azi! Har varit på stan och gjort ärender nu! Skönt att några grejer är överstökat från listan.

Det blir en promenad med flickorna snart!! Sen ska jag sova en stund med de i värmen. Har fortfarande ont i kroppen. De minsta lilla ansträngning tar min kropp direkt styrk. Suck. Jag får bara inte bli sämre eller sjuk till helgen. En viktig helg det ska bli nu i helgen :)

Söndag...Imorse tog jag och flickorna en härlig solig skogs morgon promenad runt nio tiden. Hundarna var så energisk idag. De hittade en tokstor träpinne som jag fick bära för det mesta under promenaden samtidigt hundarna hoppade och bet i pinnen i varsin sida. När jag lyfte pinnen upp högt i luften har jag aldrig sett Azi hoppa SÅ HÖGT UPP!!! Azi är helt psyho i pinnar och tydligen gör hon allt för de. Hela sex år har jag aldrig sett henne hoppa så där, blev förvånad. Men roligt! :) Tyra var hur hoppig som helst, men var inte lika tuff som Azi att bita och döda pinnen :) Hoppas den ligger kvar nästa gång vi går dit så leker vi igen :)

Under dagen var jag i Kista och kollade på en match och åt på Grekiska kolgrillen, mums! Sen nu ikväll tog jag väldigt lugnt, skulle ta en dw runda med hundarna, men jag orkade inte, är så trött. Känns som jag är på väg till utbrändhet, är inte alls kry i kroppen. Något fel känns det. Jag har alldeles för många bollar i luften som jag måste lösa och ta itu med. Veckan som kommer blir nog en jättebra vecka, flera problem ur i världen då :)

Erstavik från 11.30 tills alldeles nyss! Tack mina flickor för ni förgyllde min dag!

Vi tog en sovmorgon tills kl elva, så skyndade vi iväg till grusgropen. Där tränade jag hundarna. Tränade mest Tyra inkallning med massa bus. Den bästa belöningen är en hårdgummi boll, för den går inte sönder som en tennisboll och så studsar den iväg i alla håll gör extra roligt för Tyra. Regelbundet körde jag avslappnings övningar emellan bus. Så hon ska kunna ha ON och OFF knappen automatiskt i sig.

Sen gick vi vidare runt omkring i Erstavik, inne i skogen, på fältet, lite överallt. Azi var duktig och var lös hela tiden. Tyra hade dock långlinan. Det känns som nu att jag kan bryta hennes fixering något bättre för vilt. Jag måste vara EXTREM kul för att hon ska välja mig framför vilt.

Nu snart kommer Piruz hit, blir mys! :) Sen ikväll sover en kompis över här som vanligt. Jag sover i princip aldrig ensam, skönt ;)

Hundarna blev hur leriga som helst (jag med!) så fick jag duscha deras ben när vi kom hem. Sura hundar :)
Efter duschen sov de tillsammans i en samma korg och är nöjd för dagens promenad! <3

Va gulligt, när jag vaknade imorse och Tyra låg precis tätt intill mig som en människas sovställning med täcke och allt.


RSS 2.0