Nu är vi redo för löpträningar


Dålig kvalitet, men ni ser iaf!

Äntligen så har Husky sele kommit, tog en promenad med den idag, det kändes bra. Så vad taggad jag är med massa löpträningar med nya sele på Azi och ny midjabälte på mig. Vi kommer synas och vara den bästa här i trakten. Taggad taggad inför Hundlopet i September. Känner några som ska vara med, så kul det kommer bli!

Tack för ni tog er och skrev om er hund(ar) foder. Det är intressant då flesta anpassar efter hundens hudproblem, det är synd om hundar, många har problem med hud eller mage. Så man kan ifråga vart hundavel är på väg. Men det är inte nytt, tyvärr.


Klass Färskfoder Fisk + James Wellbeloved Fisk Senior/Light

                            

Efter en periods prövning med Klass Fisk, hon har fått Klass Fisk då och då, samband med hennes JWB mat. Jag tycker det har fungerat jätte bra med Klass och den har lagom pris. JWB är jätte dyrt också med sin 800 kr/15kg. Så nu har jag börjat köpa 460 kr/7,5 kg. Och så har jag färskfoder, då det hela blir billigare (för mig) och godare (för Azi). Så idag ska jag köpa en hel låda med massa korvar för första gången :)

Hon kommer få en korv om dagen (halva morgon och halva på kvällen) och 100-125g JWB mat. Vi börjar med så och se om det är rätt mått för henne så hon ej går upp i vikt eller går ner, hon ska väga 24kg. Jag har lyckats få henne stå på samma vikt nu flera månader, tack vare JWB. Den bästa mat!

- För er som inte vet, Azi har (hade) otroligt besvär med sin vikt efter kasteration och nu börjar hon bli äldre, så går hon väldigt lätt upp. Har testat Eukanuba Light, men det funkade inte, hon går upp och  ner ändå. Så bytte jag tillbaks till JWB som Azi har ätit de senaste åren, den är så jäkligt bra mat. Gillar den!

Azis energi är mycket utmärkt, hennes päls blankar, inga hudproblem förekommer, vikten står rätt, den är dessutom jättegod för Azi om det är fisk.

Vad ger ni era hundar för mat?
- vad kostar maten?
- varför passar den er hund?
- vad som är så bra med er hunds mat?


Någon tycker att det är varmt i soffanTagen för 1 timme sedan :)


Idag var vi både på dagiset och det har gått jättebra, Azi piper mindre nu i boxen. Hon har lärt sig och ligga lugnt på soffan där, hon vet att jag är kvar i lokalen och inte går ifrån henne utan att meddela henne. Hon följer med på alla promenader också, hon har lite sån separation sångest från mig i nya ställen. Nu ikväll har vi myst på soffan länge, ska ta en runda nu (inkl klövjeväskan 15 min som alltid), å sen mysas vidare.

Sorry - har haft så jäkligt fullt upp!

Att jag inte kunde tro det själv. Och bloggen stått stilla. Och ännu tråkig inlägg.

Jag har alltid haft något att göra under dagarna nu i veckan, jobbat + ärenden + Azis träning. Det har blivit lite för mycket för mig som är ovan att jobba, så jag hamnade i migränattack torsdags. Nu i helgen har Azis träning stått stilla, eftersom jag hade gäster hos mig från Örebro. Det har varit en "film premiär" för döva och hade party på Sturleplan fredags. Igår åt vi tjejerna ihop på kvällen innan de åkte hem till Örebro/Härnösand.

Mamma o pappa har gått med Azi när jag hade gäster hos mig i helgen. Tack mamma å pappa! Azi har även fått olika hjärngymping samband med middagen.

Har tyvärr inga nya bilder eller något på Azi- trist väder att fota. Dimmigt, tö snö, grått.
Det kanske ej blir mycket bättre uppdateringar på bloggen i veckan heller.

Schemat för oss i veckan;

Måndag - Jag jobbar, Azi följer med.
Tisdag - Jag jobbar, Azi följer med.
Onsdag - Träning friskis&svettis, vara med Azi å promenera, ksk Erstavik.
Torsdag - Jag åker till Belgien. Pappa blir hundvakt, de ska vara på landet.
Söndag- Jag kommer hem.


Hunddagis och hundgrejer

Igår följde Azi med mig till jobbet för första gången, alltså en heldag. Hon delade boxen med en boxer, det gick bra. Det märks att Azi är ovan och gå i grupp (4 hundar). Hon gick lite hur som hon ville och tänkte inte på andra hundar, men efter en stund så förstod hon att hon inte kan "gå som hon vill", för kopplet trasslade annars.

Jag gick med Azi, Cocker Spaniel, Bichon Havanais och Schäfer. Liksom så verkar folk därute bli förvånad över att se en sk. kamphund gå med en brukshund, fågelhund och sällskaps hund utan att kamphunden attackerar. Istället går kamphunden så fint och inte heller bry sig om deras hundar. Bra där!

Förresten, har jag besökt CaneCorson Adam för nån vecka sedan och hämtat en midjabälte som de hjälpte och köpa åt mig. Från Hööks och kostade 127 kr, för hundar upp t 40 kg.
 

Och jag väntar på Husky Selen. Jag har fått den, men fel storlek. Så skickade tillbaks, så väntar på en ny sele. Och halsbandet hos popix. Den har dröjt för länge nu, men hörde av Miss Nova att den ska skickas i veckan, så borde komma idag eller imorgon - hoppas!

Babbla babbla bla bla ...

Åhja, ja jag är hemma från Örebro. Dock med blåmärke på benet (BIG), stukad tå, nacksmärtor och ny frisyr. Men hade väldigt kul i Örebro, really! Jag och mina tjejer skrattade och skrattade precis varenda sekund. Stukade tån/foten på grund av min skrattanfall så jag nästan spottade ut vattnet jag precis drack :) Vi gick ut fredags och så fick jag träffa många vänner som jag ej träffats på 2 månader (var i Örebro senast januari månaden).

Hämtade lilla Azi igår 20.00 tiden i snöstormen. Azi var glad när jag hämtade, men surade när vi kom hem. Som vanligt surar hon när jag lämnat bort henne ett par nätter. Hon var också trött efter intenstivt helg hos busiga Ester. Tack att ni tog hand så fint om Azi. Deras äventyr finns på Esters blogg.

Var ute med Azi en timme idag efter hunddagiset jobbet och bara tog en promenad utan krav och hade kul ihop. Hade verkligen saknat Azi. Men det har varit skönt att vara hundfri ett par dagar då man tänker 100% på mig själv och gör vad jag vill utan att tänka på anpassning. Jag tror att alla behöver vara hundfri då och då, liksom som med barnfri. Jag behöver det iallafall, för att "umgås med mig själv" och ta nya krafter och sen kan jag ge Azi allt. Eller hur ska jag förklara, äsch, ni förstår? Känner samma sak som jag? Jag tror det handlar samma sak som vänner, pojkvän/flickvän, familj och så - man kan inte (inte jag iaf) umgås med en person precis ständigt, man behöver uppehåll och vara för sig själv för att sakna ännu mer varandra och uppskatta varandra mer när man ses :)

Förresten - kul att jag fick veta några nya läsare som jag hade ingen aning som brukar läsa astirazalea blogg, men inte många nog vågar erkänna, skratt! :)

www.astirazalea.blogg.se besökareStatisiken är på astirazaleas besökare, som mest på 90 dagar har bloggen fått 201 sidvisningar. Har ett tag undrat vilka är ni som läser bloggen? Bloggen på Bloglovin har 43 prenumeranter, men det är betydligt mer besökare om dagen. Är riktigt nyfiken! Vilka är ni?

PS.
Ingen mer bloggande under de närmaste dagarna då jag är i Örebro (åker om 30 min),  Azi ska vara hos Filippa&Ester. Tack att du kunde ta Azi! :) Då ni har gott om tid att erkänna vilka som läser här ;)

Nosarbete på hjärngymping kursen

Igår var det dags för kurs igen. Azi kände igen stället direkt och visste att det skulle hända något kul. Vi var utomhus på Rålambshovsparken. Parkteatern finns starkt belysning, så där vistas vi och sen började vi gå mot rasthagen och gjorde några övningar på väg dit. Bra och veta att det finns stor rasthage där, så nu sommaren kan jag och mina vänner ha picknick där och sola och så får Azi leka med andra hundar också. Perfekt kombination!

Vi började med att visa för gruppen vad vi har gjort för cirkuskonst läxa, Azi kunde det sådär, vi har ju tränat bara inomhus, så igår var det utomhus med störning. Men lite lyckas hon iaf.

Sen fick vi varsin handduk och vi gömde godis och gjorde handduken i flera lager, så fick hundarna söka genom handduken. Azi älskar det, brukar köra mycket härhemma ju.

När vi gick mot rasthagen så jobbade vi med nosarbete. Godis i träd, godis spår (Azi fick störning, en KANIN sprang precis framför nosen på Azi och över hennes spår. Azi tvärstannade och glodde på kaninen, men efter några sekunder, med min stora förvåning, glömde hon bort kaninen och forsatte spåra godis). SÅÅÅ LYCKLIG JAG VAR!

Vi skulle gå och sen låtsas tappa en vante/leksak, ni bestämmer själv, efter några steg ska vi säga: "VAR ÄR MIN VANTE/VAR ÄR LEKSAKEN? JAG TAPPADE DEN". Så hunden ska spåra efter saken som ni tappade. Börja bara 1-2 steg från saken, sen öka svårigheten genom att ta längre steg från saken. Till slut kanske kan hunden på riktigt hjälpa er nån gång när ni tappat något på riktigt. Där förvirrade Azi lite, hon förstår inte vad hon ska leta, men när hon hittade leksaken så tar hon upp den i munnen och sen släppa den direkt, så vi ska träna på det, det inkl även läxan till nästa vecka. Jag tittade på andra hundar, de apporterade så fint till ägaren (tollare och golden ju ;))

Vid rasthagen gjorde vi två till övningar som Azi klarade galant, duktiga min lilla älskling!

Inskolning + lyckliga hundar

Igår bitti var Azi på dagiset 2 timmar, där jag jobbar. För inskolning, hon ska börja och följa med dit när jag ska jobba där lite oftare nu än bara måndagar. Inskolningen gick jättebra, Azi hade kul där. Hon sprang runt och verkade jätte glad, alla andra hundar följde efter henne, hihi.Jag hittade yttligare "hund företag", Lyckligahundar, och där hålls Veterinärvård föreläsning. Ohfa, vad intresserad jag blev!

Detta är kursen för Dig som undrar hur veterinären tänker och agerar när Du kommer med Din hund till kliniken. Vi lär oss hur en allmän klinisk undersökning går till. Det innebär att lära sig hitta lymfknutor, ta pulsen, kontrollera slemhinnor, ögon, öron och tassar. Vi jämför friska och sjuka hundar, diskuterar friskvård och sjukdomslära. Vid första mötet träffas vi utan hundar för ett teoripass och vid andra mötet tar vi med våra hundar. Då får Du möjlighet att lära Dig undersöka inte bara Din egen hund utan även andras. I kursen ingår även 10 minuters personlig genomgång av Din hund av veterinären. 

- Visst låter det intressant?!

Tack för er varma kommentar ang förra inlägget, det värmde! <3


Vila i frid, Rikidoh's Tieu Mu


1998-11-21                                          -                                               2010-03-15

Igår 22.30 somnade Azi´s älskade mamma in. Du är saknad och älskad av oss alla <3


Mysas!

Hade en hemlig gäst som sov hos mig lördags natten till söndag. Så Azi fick sova på hennes bädd bredvid oss på golvet för det blir trångt i sängen annars. Jag ordnade så klart det mysigt för henne där. Men på morgonen hoppade hon upp till oss. Mysas! :)Nacka bruksklubben. Lydnad + rapport.

Var på klubben 12.00 med Azi, Ester och Filippa. Vi började med en litet promenad i skogen, hundarna busade lite ihop, Filippa visade mig enormt vacker ställe, där man ser över Östersjön. Man såg Lidingö i andra sidan och mitten i sjön Fjäderholmarna. Wow!

Sen hade vi lydnadpass på ungefär 1 timme. Vi tränade platsliggande, frittföljd, linförighet, inkallning och hopp över hindret. Det går bara framåt och framåt för oss två. Azi reste upp en gång under platsliggande, men det var bara att säga henne lägga sig igen, så fixade hon det.

14.00 är det skotträning, så drog vi in i skogen igen och tränade lite rapport/budföring/sök blandat. Ester är duktig som springer till både oss två. Men Azi är mer tveksam att springa ut till Filippa, hellre stanna hos morsan tycker hon. Men Filippa "gömde" sig bara 50 meter från oss och viftade med Azis leksak. Så sprang Azi dit. Man får börja med sånt så Azi lär sig att springa till en annan människa på min kommando :)

När vi kom hem fick Azi en portion av färskfoder, och sen somnade Azi gott. Jag gav henne en rejäl massage. Hon börjar lukta illa nu, så det blir hunddusch ikväll för henne.


Kvalitet på bilderna försämras kraftigt efter youtube, suck. Och ursäkta för min klädsel, ser luffare ut.


Kommer med lite nyheter


Bilden tagen somras på skärgården.

Senaste dagarna har vi tagit med lagom promenader med klövjeväska. Vi körde mycket
med läxorna från hjärngympingkursen. Alltså mer hjärnarbete nu än fysiskt. Framsteg i
alla 3 grejer, förutom en, jag vet inte hur jag ska få henne förstå...

Dessutom - apporteringen, GÅR BRA! Hon öppnar och tar pinnen i munnen ca 1 sek så belönar jag henne snabbt. Härligt med sån arbetsvillig och lättlärd hund!

Imorgon blir det Nacka BK och träna lydnad!

Kollar genom era bloggar och svarar på era kommenterar imorgon. (Till er som har doggy.blogg.se - funkar ej och kommentera er:( )


Citat ur en av lydnadsböckerna

Det står vilka "syndrom" hundägare ofta drabbar av, vilket inte är allvarligt (rent skämt!), utan något man inte tänker på. Det drabbas i princip alla mer eller mindre INNAN man läser det här!

Till exempel:

Ekorrsyndromet
- hundägaren försöker få kontakt med hunden genom att smacka åt hunden för att få dess uppmärksamhet. Det blir till slut en beroendesak, vilket kan förvärras genom att man drabbas istället av mobiltelefonsyndromet. Det är en värre form av ekorrsyndromet, nu smackar man inte längre, utan ropar istället "hallå, hallå..."

Hjärtinfarktsyndromet -
hundägaren håller godiset eller leksak vid bröstet för att hunden ska titta upp. Det drabbar ca 80% av alla hundägare och i alla ålder. 

Ryggskottsyndromet -
hundägaren går hela tiden med böjd nacke eller rygg för att ha kontakt med hunden. Det riskerar att leda till riktigt ryggskott...

Kängurusyndromet -
hundägaren har en ful midjeväska på magen där den förvarar godis och leksak.


Problemlösning på hjärngymping kursenDet var jättekul att gå på kursen med Azi. Azi var jätte taggad! Vi började med som vanligt att presentera vilka vi var och vad vi har gjort med våra hundar tidigare, instruktören antecknade. Vi var fyra hundar - Azi, en Border Collie, en Golden och en Trollare. Alla tikar :)

Vi skulle ha tre ämnen; Igår var det problemlösning, nästa vecka är nosarbete och tredje gången blir det cirkustricks om jag uppfattade rätt.

Vi började med toarulle, det var enkelt för Azi så vi ökade svårigheter för henne (nytt för mig). Sen kom det följd med några hemmagjorda grejer och sakerna som finns redan utomhus (nya ideér för mig).

Sen kom det Nina Ottossons dog toys grejer (nytt för oss då vi aldrig testat, dyrt och köpa:(), Azi prövade tre av dem. Även den svåraste tycker instruktören, som brukar inte börja med sina hundar med just den, men Azi bara fixade det på en gång. Hihi.

Azi jobbade jätte ivrigt, verkligen gav allt. Hon användade med nosen, tassarna och munnen. Andra hundarna var lite mer försiktigare och puttade på grejen lite. De flesta har inte gjort sådana hjärngympa som vi. Så Azi visste vad som gällde.

Sen skulle vi visa lite av våra cirkustricks och vi skulle förklara hur vi hade lärt våra hundar -  jag som inte har tränat så mycket med Azi sånt - så det var tur att Azi kunde snurra både håll, haha! Golden kunde sitta vackert (kanin), Border Collie skulle visas rulla, men hon vägrade eftersom hon har aldrig gjort det utomhus förut. Sen trollare kunde en massa, hon bara hoppade runt och fixade allt. Kul och se en livlig aktiv hund.

Nu har vi fyra läxor till nästa vecka! Det känns som att jag sitter på skolbänken igen, haha. Men 1000 gånger dubbelt roligare läxor ;) Ser fram emot veckan och nästa vecka kursen.


Kurs på gång!


Vad ser ni? Jag ser vår! (Tagen igår)

Så ska man iväg snart och träna själv på Friskis & Svettis Gym. Azi får sin sovmorgon idag och laddar på batterierna till Hjärngymping kursen ikväll hos Hundens Hus. Är pirrig inför kursen, ett tag sedan man var på kurs senast. Den senaste gången var Pitbull&Amstaff kurs för ett år sedan hos Hundstyrkan. Berättar ikväll eller imorgon bitti om hur det har gått på kursen och vad vi har gjort :)

Azi och Adam på vift´ på Storkällan

Idag var jag hunddvakt åt Adam under dagen <3. Vi tog en timmes och halvt promenad till Storkällan. Azi var lös där, men Adam var kopplad - prövade med lång lina, men Adam sprang med sån kraft så det blev ryck dit och dit så han fick vara kopplad. Jag vågade inte heller släppa linan. Hoppas det byggs en rasthage här i Älta snart! Det behövs! Det var jätte härlig promenad annars under solsken och snön smälte men ändå var hård. Härligt!

Efter ett par timmars vila körde vi med hjärngympa - handduk med två knutar och i handduken finns en skinka. Hundarna jobbade bra och vilade efter mumsbiten.Bonus text; Hunddagiset igår var helt underbar, trivs jätte bra. Längtar till nästa måndag! Hunddagiset är som en "hem", där är så lugn och hundarna är hur harmoniska som helst. Två härliga promenader tog vi igår, lagom med 4-5 stycken hundar per person.

Mysig dagspromenad med Sweet Ester & matteSunda hundarSunda hundar ska jag börja praktisera på måndagar nu. Ska bli kul med nytt hunddagis och jag kommer lära mig massor nya saker då en av personalen kan teckenspråk. Börjar nu måndag, ser fram emot detta!

Tröttfis

Azi var fortfarande trött imorse från äventyret igår, så hon fick vila idag under dagen. Men nyligen ikväll tog vi en rasktpromenad på 6 km, inkl 15 minuter klövjning. Så vi kommer sova gott inatt, jag har också tränat 2 timmar på Friskis & Svettis imorse. Har nämligen börjat träna och tänka på min hälsa själv också, haha.

Imorgon ska jag och Azi hälsa på några hunddagis i Stockholm och fråga om praktik/jobb plats. Så det blir några timmars utflykt med buss och tunnelbana för Azi under dagen. Kvällen ska vi bara koppla av och mysas på soffan med massa skit gottis :)

Med min förvåning när jag vaknade mitten på natten för nån natt sedan så såg jag Azi sov med mjukisvovven. Mjukisvovven har jag alltid med mig när jag reser bort utan Azi. Så vovven doftar Azi och jag känner mig trygg när jag sover. Åhh, så smälte jag när jag såg dom sov tillsammans, tog bilder på natten. Azi kikade upp efter blixt och undrade vad jag höll på med


3½ timmar på Erstavik

Mötte upp vovvarna å dessa mattar och en godvän till en av de mattarna på Östervik 10.30. Boxern Sweet-Ester och Irländsk Settern Chivas. Gick på en riktig långpromenad runt Erstavik, med paus för fika. Hundarna bara sprang och sprang hela vägen och verkade vara lycklig. Chivas passade på och nosa upp ett vilt spår i skogen. Ester och Azi kommer så bra överens, de lekte ihop för det mesta och är total följeslagare åt varandra.

Efter promenaden gick vi hem till Ester och pustade ut lite innan vi åkte tåget och bussen hem. Azi ligger och sover på soffan, lade min vintertäcke över henne, hon borrade hela sig under täcket och sussar gott. Hela kvällen nog.

Bilderna nere - varsgod å njut!Inofficiella hundutställning Åkersberga 16 maj 2010


Äntligen så har jag hittat en utställning, dock inoff., som kan passa mig och Azi. Jag skulle ju ställa ut henne höstas, men jag har en sån fobi känsla att trängas med folk i ett hus och få alla blickar mot mig. Känner mig instängd och kvävd då - därför så väntade jag med det.
16 maj utomhus i Åkers kanal Greyhound Park.

- Några fler som ska ställa ut också?


RSS 2.0