Jag vann tävlingen på bloggen!

Vann en Första-Hjälp Kit från Royal Canin från hundisthlm :) 
 

Intensiv hundhelg för mig och Tyra! - Helt slut på sängen här nu vi! ;)

Läggdags för oss 22.00 idag!! 
 
Fredags lämnade jag Tyra hos hundvakten och sedan åkte jag iväg upp till Borlänge hos en kompis och det blev sent på kvällen. 
 
Dagen därpå klev jag upp tidigt och väckte mina kompisar för att sedan gå till affären och handlade frukost. Åt tillsammans i köket, med hundarna. Kompisen som jag sov hos har en foderhund en staffe, döv ;), 7 månader. Skiiit söt! Liknar otroligt mycket Tyra, blev så förälskad i honom - samt saknade jag hem till Tyra. Tyra hade sovit jättebra hos hundvakten! Hon har inte sovit bort hos någon UTAN mig på 20 månader! Jag hade inte tillåtit detta, folk hade istället sovit hos mig för att vakta Tyra. Eller sov Tyra hos mina föräldrar. Inte hos nån annan - och det gick utmärkt bra! Sov hela natten i sängen med dom, guud skönt och höra! <3
 
Senare var det dags och hälsa på Faluns gruvan. Kul! Seeen blev det efterlängtade DRAGHUND SM på Lugnet! Härligt och rysande upplevelse! Synd dock ingen släde - bara linkörning, men lika härligt!Söta Mira!

Jag & Luke!

Luke & Mira busar

Falun gruvan

Åskådare på Draghund SM! Luke frös så mycket att han fick ha BoT täcke, sen overall och skorna. Det värmde upp honom verkligen. Han blev varm och glad :D
 
Tyra följde med till hundvaktens kurs hos Hundläroverket, Hundmöte/Skvaller kurs. Tyra låg där hela kursen tyst och var lugn. Men på slutet började hon bli rastlös av att ligga still i 3 timmar, gnällde lite. Men otroligt bra passivträning för henne!
 
18.30 kom Tyra hem till mig, brorsan tog emot henne från hundvakten. Jag kom hem 19.00. Jag hade längtat efter Tyra sååå mycket, var så glad när jag såg Tyra. Men ... Tyra sket totalt i mig! Hon blev inte ens glad! Hon såg att jag kom, jaha, sen somnade hon på en gång direkt. Så trött hon var, och så tror jag att hon blev sur på mig att jag lämnade bort henne en natt, precis som Azi brukade bli! :D Men när vi skulle sova, kröp Tyra upp till mig och pussade. Se där! ;)

Idag sov tog vi en lång sovmorgon - helt lugn morgon/dag. 14.30, dags för rallykurs hos Hundläroverket! Det fungerade bra för oss idag - ska träna mer på bakdelskontroll, för att få Tyra vilja förflytta sig närmare mig och sitta helt rakt fram. Det är vad vi ska träna på - och liggande! Hon lägger sig annorlunda när vi tränar rally och vanlig vardagskommando här hemma. Hon lägger sig helt fel när vi kör med rallyträningen, så ska träna bort detta :) - Hon ligger rakt, ja, men har frambenen för utsträckt, inte helt på golvet liksom.

Sovmorgon :D
 

Borlänge/Falun...

... Till helgen!!! - Åker upp imorgon, wieee!
 
Ska till Falun och titta på SM-veckan draghundsport! Blir superspännande, lääängtar dit! Längtar så mycket att jag SPRICKER snart!!! Tyra följer inte med då det är för kallt däruppe, för kallt för att bara stå stilla hela dagen och vi ska på kurs på söndagen, så vill inte trötta ut henne.

Dimmigt Drevviken + sushi

Jag, Elin och Tyra var ute på sjön idag - riktigt dimmigt - så det var otäckt, lite läskigt att träda in på sjön för man såg inget. Men det var ett par plogtraktor ute på sjön och några långfärdskridskor personer på sjön. Så gick vi ut - mys promenad i dimmig väder. Frusen blev vi. När vi kom till en vindskyddstuga, satt vi en stund och drack varmchoklad.
 
Mötte en kvinna med Austarlia Shephard som skulle ut och åka långfärdskridskor, härligt och se flera aktiva på skridskor med sina hundar. Inte alla gör det.

En frusen Tyra - är så glad att jag köpte skorna! De skyddar verkligen Tyras tassar, hon fryser knappt och får inga köldkramper på tassarna. Den är dock lite för stor, stl L, jag väntar nu på posten på stl M.

Elin & Tyra!
 
Mot eftermiddagen efter 3 timmar i friskaluften åkte vi till Sickla och gjorde hemmagjorda sushi - gudomligt gott! Kom precis byss hem - Tyra är helt helt helt slut! Jag med, ska iväg och sova nu snart, har varit vaken sen 7, jag planerade en sovmorgon till kl 9, men vaknade själv 7 och kunde inte somna om, så äsch klev upp och började fxa de nyttiga saker hemma istället för sömn - imorgon ny dag med jobb för mig + dagmatte för Tyra.

 
Jag kommer tyvärr missa, får se den i efterhand- men ni som är hemma; MISSA INTE HÄR! Jag ska också åka upp på fredag till Borlänge/Falun för att se live på lördagen i Falun! :)))

Jobbat jobbat jobbat!

Idag tog jag och Tyra lugnare på morgonen - brukar köra med en längre promenad eller träning. Men nej, idag får Tyra vila. Så det blev en runda på ca 15 minuter kiss&bajs rundan på morgonen innan jag drog till jobbet vid 7.30. Senare vid 10.30 tiden kom Tyras dagmatte hit och hämtade henne och var hos henne en stund - sen drog de och gick långpromenad på 3 timmar till Saltsjöbaden. Tyra sprang i långlinan med Donna och lekte i snön :)
 
När jag kom hem från jobbet ca 14.00 var Tyra ej hemma än - jag kunde inte låta bli och vara ute, solen skeeeen - så jag drog ut på ensam promenad, fan ovant, haha! Men passade då på in till konsum och köpte semla till mig och brorsan!
 
På min egna promenad idag, gick till kullen där man såg över Ältasjön. Solnedgång på gång.
 
När jag kom hem vid 15.30, var Tyra hemma, hon soooov hela eftermiddagen/kvällen - helt slut! Hon får vila mer ikväll, så ska vi till Dreviken imorgon och promenera på isen på min lediga dag! Efter promenaden åker jag och Tyra till en kompis i Sickla och ska göra hemmagjorda sushi, perfekt!!
 
ISDROTTNING från draget igår bitti <3

Belastningsvåg + friskvårdskontroll

Den 3 feburari ska vi på belastningsvåg och friskvårdskontroll hos Agardhshundsport. Blir super spännande då får jag veta mer hur hennes kropp mår och funkar - så kan jag utföra träningen på helt rätt sätt med henne. Kanske behöver hon rehab. Behöver hon helt annat träning. Blir intressant!

Tyras höftledsröntgenbilder. Höger; B. Vänster C.


Friskvårdskontroll;


-En rörelseanalys på löpband

- Funktionsanalys 


- En grundlig led och muskelundersökning  


- Belastnignskontroll på belastningsvågen


- Kolla genom Tyras höftröntgen bilderna

 

Belastningsvåg;

  • Kan med fördel användas vid rehabilitering av skador för att jämföra och mäta hur läkningen fortskrider. Detta ger ökad förståelse för processen och hjälper oss att lägga upp träningen optimalt.

  • Neurologiska besvär

  • Ligamentskador

  • Muskelskador

  • Hältutredningar

  • Friskvårdskontroll för att upptäcka omfördelning av belastning i tid, en utmärkt kontroll för den arbetande/aktiva tävlingshunden!

  • Hd/Ed röntgen. En kontroll i samband med besöket för ett utgångsstatus eller som uppföljning för att kunna förebygga problem.

  • Senskador

  • Ryggproblem

Jag har också misslyckats med Tyra

- Jag skriver ofta hur bra vi har det, hur duktig Tyra är, vilka fina dagar vi har osv osv osv... Det är sant att vi har det så bra ihop.Jag har lyckats få bort många av hennes odrägliga beteende och stressen och fått henne bli 95% rumsren från 5% i början. Men det betyder inte att jag har lyckats 100% med Tyra. 
 
Det är två saker som jag har misslyckats med Tyra - men de stör inte mig i vardagen, därför är det inte stora bekymmer för mig, så skriver jag inte så mkt om detta.
 
1. Inkallningen/jaktinstinkt. Hon har stort stort stort jaktinstinkt att hon inte går att ha lös. I början när hon kom till mig  kunde hon vara lös i 2 månader, sen plötsligt kan stack hon - därefter aldrig kan vara lös i skogen mer. Min teori, jag tränade henne fel i början - hon har starkare jaktinstinkt än vad Azi hade, det visste jag inte, så tränade jag henne som jag gjorde med Azi - men det räckte inte. Och nu har hon fått smaken på att jaga vilt, så är jag lågt priotierad för henne när hon ser/luktar vilt. Och teorin är att hon var väldigt skör och hade dåligt självförtroende så vågade hon inte sticka på egna äventyr, men jag byggde så bra upp hennes självförtroende/självkänsla så vågar hon sticka iväg på egen hand.
 
Att hon inte kan vara lös var ett STORT PROBLEM för mig förra året, våren 2012, grät jag på varje promenad för hon inte kunde vara lös som Azi. Jag hatade och ha koppeln, jag visste varken ut eller in hur jag ska göra. Jag undvek skogen så mycket som möjligt... Men nu efter ett år har jag pratat med många och insett att Tyra är en underbar hund trots allt, att kunna vara lös handlar inte allt som hundägandet. Jag har accepterat detta nu. Hon är också duktig i långlinan också, så gör det mkt lättare än när hon försökte fly med långlinan också förut. Men nu stannar hon kvar hos mig ... Tills hon ser vilt, så är hon helt okontaktbar, ja. Men jag kan hantera det bättre nu än att bli arg/frustrerad/gråter på en gång. Jag ignorerar oftast detta, det är bäst så, så vi inte bråkar med varandra. Hon brukar lugna ner sig efter en stund.
 
Jag tänker också så här - jag har fått så mycket av Tyra, skridskor/skidor/cykel/löpning drag, hon är alltid pigg och är på allt. Men kan inte vara lös. Men jag har fått annat av Azi, hon kan vara lös hur som helst, men hon är varken en draghund, så vi går bara långapromenader i skogen, åker aldrig skidor i drag. Man får olika av olika hundar, det har jag förstått.
 
2. Hon är en mat tjuv! Jag har inte lyckats och träna henne att låta bli mat i köket när jag inte är där. När jag är där, tigger Tyra ALDRIG, försöker ALDRIG stjäla mat, tappar jag mat på golvet bryr Tyra inte om detta. Men när hon är ensam i köket, hoppar hon upp på diskbänken med framtassarna och försöker få ner mat som jag lagat osv. Jag har inte lyckats få henne sluta med detta. Men det är inte stort problem då jag har vant mig att gömma undan mat, och efter jag ätit måste jag städa upp/diska upp ALLT, så mitt hem är alltid rent. Det är inte stort problem, så vi tar inte itu 100% med detta, kanske sen när jag orkar. Men just nu känns det att det inte behövs. Senaste gången var fredags, hon fick ner hela potatisklyftor och skål som potatisen var i gick sönder på golvet... Brorsan glömde kvar den på diskbänken...
 
Dessa är två största saker som jag har misslyckats med Tyra. Jag är annars nöjd med allt annat hur jag har lyckats med henne. Så ni vet det nu :)

Morgontur på 2 km!

Imorse klev vi upp tidigt och gick til Ältasjön och körde litet drag. På 2 km bara, då Tyra är trött. Hon började hoppa och försökte stjäla mina vantar när vi kom upp till 1,8 km, så avbröt vi och tog en promenad runt halva sjön :) Jag var ensam på sjön först, lite läskigt - har inte ens isdubbar, måste köpa idag! Men sen var det en tjej som lekte med sin hund på sjön också och en gubbe som åkte skidor. Tyra sprang enkelt förbi hunden som tjejen lekte med, skönt att hon struntar i andra hundar :))
 
Nu äter vi både rejäla fruksot och ska slappa lite - mellan 11-12 kommer Tyras dagmatte och de ska nog in till stan och ta en promenad. Jag jobbar 13-18 idag, så skönt med en trött hund när jag kommit hem ;)
 
Hur är era hundar när de ska precis dra? Tyra springer runt och försöker kasta sig framåt- hon kan också skrika skrika skrika av upphestningen. Bra att hon kommer upp till lite stressnivå, så gör hon bra ifrån sig i draget. Men inte alltför stressad så klart. Härligt med sån reaktion - en sån äkta glädje draghund <3
 Yttligare solig dag på Ältasjön - dock på promenad

Idag hade Tyra vilodag så gick vi runt isen på Ältasjön och busade en hel del! :) Senare på eftermiddagen när solen gick ner, gick vi igen till sjön och gick runt igen. Så vackert, älskar gå på is! 
 
Imorgon blir det skridskor drag på Ältasjön innan Tyra blir hämtad av sin dagmatte och jag åker till jobbet!

Eftermiddagspromenad;


Promenad på dagen;

Skridskor drag

Det blev långfärdskridskor idag på Hellasgården med några kompisar och en hund. Första gången för hunden att dra, han gillade verkligen det - men måste träna upp konditionen och styrkan ;) Tyra flyger iväg från honom hela tiden, haha!
 
Tyra var på riktigt topp draghumör idag - fulltgalopp!!! Tre varv åkte vi, en varv är på 3,5 km, så blev det 1 mil och 500 meter, på slutet blev hon lite trött och travade emellan. Nöjd med hennes instats idag! Massor folk på sjön idag också, självklart solsken på en populär friluftsställe - men vi klarade oss bra. Alla glodde och pekade och log. 
 
Fick också massa frågor av folk var jag hade köpt skorna till Tyra. Och fått frågan på de här bloggen - jag köpte dessa på gippmokk. Testade med den i första varvet - den satt superfast kvar! Nöjd med den 27 kr per sko, så ca 110 kr :) Mkt billigare än djuraffären som har svindyra och inte ens sitter kvar efter 5 meters promenad!
 
Bilder + filmer från idag!
 
Nu har jag en trött Tyra hemma - jag är utbjuden till middag hos grannen ikväll. Skönt och slippa laga mat ;)

En äkta vinterdag!

Tog en längre promenad i solen - så vackert! -14 grader, men inte så kallt ändå faktiskt. Man kunde inte sluta och gå, man gick och gick bara :) Mötte upp Donna med Kaje också, efter promenaden gick vi hem till henne för att träna Rallylydnad i hennes trapphus. Ganska rymlig utrymme, så det gick bra och träna där, värme också.
 
Tyra tog premiär i hennes nya skor också ;) Men de var lite stora, får beställa en storlek mindre. Med min förvåning så gick Tyra direkt i dom utan protester!!! Skönt, så blir det regelbundet användning när det är kallt ute.
 
Vackra Tyra i Azis halsband, tycker om att Tyra bär den. Som om vi tre gick ut tillsammans 

Nyrenoverade promenad ställe, valborg typ. Syns ej på bilderna, men de va dimma mellan snöns kyla och solen, sååå vackert!
Rallyträningen i trapphuset!

Mobilbilder, som vanligt kassa kvalite :/
Tyra i sina nya skor ;)

Min älskade Azi... Astir-Azalea!

Du anar inte hur mycket jag saknar dig, sitter här just nu och gråter... Önskar du var här med mig, önskar du kom tillbaka, önskar du fanns vid min sida just nu. Vill att du ska komma tillbaka!!! <3 Förstår inte hur jag ska kunna leva ett helt liv utan dig, utan din fysiska kropp. Men jag vet att du är med mig överallt oavsett, din själ vandrar bredvid mig hela tiden...!
 
Bilden togs sista natten innan hon somnade in. Jag har aldrig sett de ligga så på 15 månader tillsammans, det betydde något, de visste... Tyra + Azi <3

Skidtur igen efter ett par veckor!!

En härlig skidtur runt Erstavik på 6 km tog jag och Tyra imorse! Tyra var inte på riktigt topp draghumör idag, hon travade mest istället för den vanliga fullfart galopp. Vi prövade även ett nytt väg - nästan orörd snö där, bara en person har gått innan oss. Så det var kämpigt för oss att ta fram, Tyra jobbade jättebra, hon tog all kraft och plogade snön och drog mig fram. Jag hjälpte så klart till - svettig blev jag efteråt - skönt med motion också ;)
 
Riktigt vinterland bilder;
 


Min älskade draghund!
Igår eftermiddag efter jobbet kom jag hem till Tyra, dagmatte hade lämnat henne hos mig strax innan jag kom hem. Så blev jag nyfiken på tåget som körde in i ett hus i Saltsjöbaden. Ni har säkert läst detta på aftonbladet, jag bestämde för att ta bussen och saltsjöbanan till Negeling, där gick vi till Saltsjöbanans slutstation och fick se tåget i huset. Mäktigt syn verkligen! Ofattbart! Man får se sådant bara en gång i livet liksom!


Tyra hos sin kompis idag!

För första gången i mitt liv jobbar jag på ett jobb som man inte får ta med sin hund till jobbet. Ångest! Men tur så snäll kompis jag har, hon tar Tyra två dagar i veckan när jag praktiserar där. Nämnligen Donna + hennes matte! Skönt med tryggt "dagmatte", finns inte bättre person!

Idag hade de gått i Erstavik + lekt på Skarpnäcks rasthage. Trött Tyra när jag hämtade henne idag vid 18.00 tiden. Helt slut är jag också, rätt ovan att jobba - ej jobbat på 12 månader ju. 

Gick också tidigt upp imorse för att ta en promenad med Tyra, hon sprang i långlinan runt Strålsjön på ca 50 minuter. Härligt morgonpromenad - bara hundfolk som var ute då ;)

Imorgon börjar jag vid 9.15, så det blir upp typ 6 för att hinna med en längre promenad på morgonen som imorse med Tyra! :)

Tyra + Donna = Lycka! Hemma hos mig under julen.

Rallylydnad kurs lektion 1

Idag var vi på Hundläroverkets Rallylydnad kurs - nybörjare klass. Måste bara säga - allt vi tränat nu senaste veckorna har lönat sig! Tyra var så duktig, hennes bästa rallylektion faktiskt, jag blev så glad att allt gick så bra. Störning av 4 andra hundar - störde inte Tyra. Vi började med 10 skyltar, gjorde varsin övningar, och sen en och en på banan, bra med flera ögon på mig. Måste träna att vara i centrum och ha folk som glor på oss ;)
 
Vi tränade på extern belöning, det funkade jättebra. Tyra var också för duktig att vi inte fick ha godis i handen, vi körde istället med extern belöning. Ska fortsätta träna med extern belöning här hemma nu. Brukar någon av er köra med detta? Vad tycker ni om detta?!
 

Helt slut när vi kom hem <3
 

Tyra + Billy dag!

Igår träffades vi vid hundrasthagen därborta vid Långsjön (Blomster affären). Vi gick först en runda runt sjön, sen släppte vi hundarna i rasthagen - full medvetenlös! Lekte och lekte, i exakt samma nivå - såå hårt lek! ;) 

 
En timme senare - tränade vi lite rallylydnad uppe på parkeringen, Tyra var supertaggad och fokuserad! Härligt! Efter träningen varvade vi ner hundarna och gick en till runda sjön innan vi åkte hem i varsitt håll efter fyra timmar i snöblåst :)

Hardcore Hardness sele + halsband

Har nu bestämt mig och köpa en sån weight pull sele, jag har en redan, men den är gammal och sliten. Så ska det inköpas en ny + med matchande halsband! Vad snygg Tyra ska bli!!! Funderar vilken färg osv nu, blir kul ;)

Lånar bilden av Hardcore Hardness.

Två långa dagar - men super dagar!

Igår var en lång dag - och idag lång dag också - men super bra dagar!
 
Igår klev jag och Tyra ganska tidigt upp och gick på 10 km med 2,5-3 kg kedjor, uthållighet träning för Tyra. Tyra jobbade på bra helavägen, vissa ställen var det mer snö så bildades det klumpar runt kedjorna, blev lite tyngre intervall träning ibland. Bra kombitation så slipper jag ta med extra kedjor i ryggsäcken ;)

Hem - tränade vi några skyltar av rallylydnad, Tyra börjar bli riktigt duktig på det här nu. Ska bli filmad imorgon, så ni kanske får se lite ;)

Vid två tiden åkte jag till Farsta Centrum och mötte upp mamma. Sedan övningskörde jag hem från Farsta Centrum till Älta, duuuuktig jag! På kvällen tittade jag och mamma på Hobbit på Sickla filmstaden, riktigt kass film! Besvikelse! 

 
Idag klev jag och Tyra upp igen tidigt, körde bil till Flatenbadet, där lekte jag och Tyra 1,5 timme i snön med tennisboll och några andra hundleksaker. Lång och rolig lekstund vi haft ihop, Tyra var så glad och sprang runt i sin långlina. Sedan tog vi promenad hemåt via Älta sjön.
 
Vid mitt på dagen åkte jag till stan för att provjobba på ett hunddagis, det var riktigt kul att jobba med hundar igen. Ett tag sedan! :) Hem, så blev det långis med Tyra igen i mörker, Tyra är riktigt pigg och är på bushumör idag. Så det blir skönt att hon får springa och leka hur hårt som helst med Amstaffen Billy, vi ska träffas imorgon efter julen. Leka i rasthagen, promenad + träna rallylydnad! :)

Lite mer om utställningen

Nu hinner jag berätta lite om utställningen, hann inte lördags - hade gäster hos mig på kvällen. Och igår var jag supertrött hela dagen, Tyra med, haha :)

Jag tvekade länge om jag skulle ställa ut Tyra, jag anmälde mig ändå, men hade inte betalat.... Tills dan innan sista dagen för betalningen tog jag modet och betalde för utställningen. När jag klickade på godkänd, ångrade jag mig! Men nu ångrar jag inget! 

När vi kom dit - var Tyra så stressad att hon blev rosa färgad i ansiktet, det får hon när hon är superstressad, hon skrek och skrek. Men när vi kom upp och efter vaccinkontroll (kissa på golvet när vi stod i kön), hittade vi en plats att vara hela dagen vid ringen. Började Tyra bli lugn, stressad ibland, men kunde varva ner ganska snabbt. Glad av att träffa nya folk som hälsade på henne, vi gick runt och kollade på djur- djuren som hon reagerade mest på var illern och korna :)) 
 
Ringen var precis bredvid kaninhoppning, ganska dumt planering av arrangörerna, men det funkade ganska bra för Tyra ändå. När hon fick syn på kaninerna, blev hon väldigt fixerad, men inte stressad. Hon kunde avbryta detta ganska bra när jag sökte kontakt med henne. Störde liksom inte henne. Tur det.
 
Efter vi gått in på ringen efter en långväntan, hela dagen! Kom dit vid 9.15, jag ställde ut 15.45, haha. Men då hade Tyra fått chansen och varva ner och bli van vid miljön ordentligt innan vi gick in. Fördel ändå. Efteråt kände jag att jag har vunnit allra bästa pris - relation med Tyra! Vi har nu tagit ett stort kliv framåt i vår träning, så känner jag att vi är redo och komma ut till tävlingar (syftar på rallylydnad, och så klart ska jag ställa ut igen henne).
Tyras första utställning!

Ställde ut henne på Blandis Stockholm idag på Kista mässan - gud vad duktig Tyra var! Vi fick ett fint pris, hederpris. Kom vidare till andra rond, sen åkte vi ut. Det gjorde mig inget, var nog gladast av alla på utställningen idag. Tyra skötte sig så bra, överförväntan, - visst har en del träning kvar, men annars för första gången plus med tanke hur jag oroade mig så mkt innan att hon skulle hoppa och bita, kissa, totalvägra, få panik när domaren kollar på henne osv. Nä, inget av dom hände ;)
 
Kritik;

"bra saxspett, vackert huvud, väl ansatta öron, med ett litet hängande, kraftig bringa, bra muskler, bra vinklar, fram och bak, bra kors, bra knutna tår, fransysk bak, bra över och under linjer".


Såhär firade Tyra nyår!! :))Det var inga problem med hundarna alls - hundarna låg och sov på soffan tills 00.00, så gick jag och en kompis ut och tittade på himlen. Efter en stund vaknade Tyra och kom till oss, Donna med. Jag bar Donnan en stund och tittade omkring. Tyra stod och tittade uppåt också. Inga problem alls- jag känner smällarna hur mycket som helst - och det känner hundarna också, men kolugna var dom. Efter en stund frös dom så gick de tillbaka till soffan och somnade igen.

RSS 2.0