Hemsida & Blogg!

Jag håller på att fixa en hemsida och en helt ny blogg att börja om med allt. Jag har skrivit denna här bloggen så länge. Det får förbli en minne av Azi och hennes tid med Tyra <3
 
Skriver när allt är klar, men snaart :D 

Dragträning imorse (lördag)

Imorse hade jag väckarklockan vid 05.20 för att vara först i skogen och cykla utan att möta några människor & bilar tänkte jag. Erstavikslingan skulle jag köra med cykel, 2 spann, ca 4,5 km.
 
Vi började cykla vid 06.20 efter ordentlig uppvärmning och kiss/bajs rastning! Hundarna blev taggade till topp och ville ila iväg, jag fick stoppa dom då jag inte ens har satt upp mig på cykeln! :D 
 
När jag var redo ropade jag "DRAAA", oj oj oj fullfart framåt - i möööörker, jag såg endast några meter framför mig, dvs bara hundar som sprang! Med min pannlampa, hade så klart reflex väst och allt massa reflex! 
 
Efter några hundra meter stannade Sauron för att bajsa... Jaha, fel nummer 1.
 
Efter några hundra meter till började Tyra sakta ner, linan blev slank, jag måste då bromsa lite för att det ska vara sträckt hela tiden. Hindrade Sauron, det kändes inte bra. Fel nummer 2.
 
Efter ett tag styrde Sauron helt plötsligt helt 90 grader vänster in till skogen. Måste ha hört vilt, jag fick tvärniiiita! Jag sa skarpt NEJ till honom. Men det hände igen efter 100 meter, då klev jag ur cykeln och sa till honom på skarpen. Fel nummer 3.
 
Därefter när vi kom ut till den stora fältet - började hundarna springa bättre. Tyra började få tillbaka farten och sprang utmärkt! Över fälten, in till skogen igen, stenigt, jag fick balansera ordentligt. Hundarna sprang på bra! Senare saktade Tyra ner igen, så jag fick bromsa igen... Den sista biten mot målet, mot bommen. HUNDARNA JOBBADE UTMÄRKT BRA!

Suddigt, enda bild jag lyckades och ta under turen :P

Efter turen, Tyra stänger alltid munnen när man ska fota :S :D


Men var nära till olycka. Helt plötsligt såg jag något som rörde sig i mörker, jag trodde det var rådjur, sen såg jag det var en människa, och en till... Kanske en hund..? Jag bromsade till. Jag kunde inte se något, så mörkt. Men sen upptäckte jag att det var 2 personer, ingen hund. Så började jag köra igen och ropade HALLÅ! De hade inte hört oss, blev så chockad och hoppade åt sidan. Jag blev arg över att de inte hade reflex! Hur är det tänkbart att promenera i skogen, kolsvart skogen med SVARTA KLÄDER?!? Vore jag hörande skulle jag skrika efter dom att skaffa reflex! Men ja, körde förbi dom, hundarna brydde inte om dom - JIPPIE!
 
Rundan tog ungefär 20 minuter, med tanke några stopp. Nöjd med morgonpasset!
 
Hem - rejäl frukost och vila. Tills kl 9 åkte jag och hundarna buss till kyrkogården för att hälsa på min barndomsvännen Karin. Fint! :) 
 
Resten av dagen har hundarna viiiiilat - sååå helt slutkörd! På kvällen fick vi gäster hit - Ralph & Xtra :D 

Veterinären!

Jo, jag har inte skrivit något om Sauron för jag har haft honom som fosterhem tills 1 oktober så köpte jag honom på riktigt. Han är min nu, för gott! Han ska få stanna här hos mig, för gott! Jag ska sitta ner och skriva allt om honom, så ni får veta vem min nya familjmedlem är på riktigt! :) 
 
Men en litet historia om honom; Han har skadat en av klorna i vänstra tassen och den har opererats bort. När jag tog hem honom som fosterhem juli 2013, så hade han jättekonstig utseende i klon som jag inte fattade något av. Trodde det var två hud som delade på sig först... Men jag visste inte, SOS-Anmails sa att det inte var några problem. Och jag besökte ju veterinären juli för en vaccin för Tyra så passade jag på och fråga. Dom sa att det inte är några problem, ok tänkte jag....
 
En dag i augusti upptäckte jag att en av delarna hade trillat ur!! Det såg snyggt ut. Efter några veckor upptäckte jag att något växte... Jag insåg att det var en klo som höll på att växa ut igen... Aha... Den växte och växte och växte, och såg lika hemskt som förra gången... Tills IDAG, vi åkte buss till jobbet, så fanns klon där såg jag. När vi kom fram till jobbet - klon var borta!!!! Och det såg köttigt ut, rött. Jag fick lite panik. Jag hade inte sett klon tappa förra gången, utan jag upptäckte nog flera dagar efteråt. Var inte så medveten om denna som nu. Så jag ville besöka veterinären - under min lunch gick jag till en veterinärklinik och frågade vad dom tyckte.
 
Dom sa att det var inga problem, såg mycket fint ut, han har inte ont. Jag ska inte bry mig om den om han inte lider av detta, den kommer växa & trilla ur i all evighet. Jag ska låta den vara. Han har nog immunologisk sjukdom som gör att klon blir mycket svagare och trillar ur. Man kan ge vitaminer, jag ska nog göra det, den stärker klorna. Skönt att veta att han inte lider och att det är inte några stora problem! PUH!
 

Fartfylld helg!

Jag har varit i Örebro med hundarna över helgen - fullt med hundaktiviter! Åkte tåget dit på fredagskvällen; så skönt att hundarna bara sov på golvet hela resan utan att protestera att det var massa folk och barn på tåget! En kvinna förälskade i hundarna och kunde knappt tro att Sauron var 2 år, så lugn han är :)
 
Efter några timmars sömn drog vi lördagsmorgon till Lilla Mon och promenerade i en trevlig slinga där. Skogen - till max terräng. Så mysigt, riktigt trollskog kan man säga :D Hundarna glädjs över att vara i skogen. Var ute hela dagen, kom hem vid 15 tiden, såååå supertrötta blev vi! På kvällen vaktade en kompis mina hundar så jag kunde gå ut och träffa fler kompisar, icke hundfolk :)

Söndagen körde vi cykeldrag på 4 km runt Kvinnerstaskolan, där jag gick djurvård på naturbruksgymnasiet. Så kul att besöka skolan efter 4,5 år! Har nästan glömt hur skolan såg ut! Så kul att träffa alla korna igen och se att de har gjort lite nya saker. Nya hagar och så! :)
 
Jag körde först cykel med Tyra och en kompis lånade Sauron. Vi cyklade och tävlade mot varandra, jag blev så förvånad att Tyra höll farten uppe HELA VÄGEN! Trodde aldrig hon kunde detta då hon brukade sakta ner efter några hundra meter! Så glad jag blev! På slutet testade vi 2spann, sååå kul! Måste träna in Tyras farten för att kunna hålla uppe med Saurons fart. Så kanske siktar vi på 2spann i tävlingar också! :)
 
KOMMER LITET FILMKLIPP SOM NI KAN SE DET HÄR; 2SPANN TYRA & SAURON!
 
Igår & idag hade hundarna vilodag! Tyra stannade hemma från mitt jobb igår, Sauron följde med men fick bara kissrundor. Idag följde hundarna med men var inte med på promenaderna - de fick kissrundor. Imorgon tänkte jag låta hundarna vara hemma - då dom ska ta det riktigt lugnt i 3 dagar. Med tanke de har gjort så mycket på sistone, och till helgen blir det fullt upp igen! :)

RSS 2.0