Bruks appellklass

Dagen började 05.00 för mig och Azi idag, då jag vaknar alltid en timme innan väckarklockan ska ringa. Så vi låg kvar i sängen och myste, sen klev vi upp kl 06. Ester blev glad när vi kom ut från rummet, hihi. Åt frukost och så, kl 07.00 åkte vi norrut till Kista/Tensta/Järfälla typ. 

Vid 10.00 tiden spårade Filippa och fick 9 poäng. Sen åkte vi till Sthlm AVD, tyvärr så har de dröjt ut så mycket med tid så jag var tvungen och åka vid 12.30. Så jag missade deras lydnad, men de gick så bra för dom och de blev uppflyttade till lägreklass! STORT GRATTIS! :)

Kom ganska nyss hem och tog en långrunda (inkl klövjning) med Azi som har varit själv hemma några timmar. Så nu äntligen kan jag duscha och sova.

Frukosten tidigt imorse, så mys! Gillar deras kök.

Trötta hundar som undrar vad som är på gång.


Efter bruks åkte jag iväg för att umgås med familjen. Fick åka ända ner från Kista till Älta och lämnade Azi hem. Sen åkte vi upp igen till Djurgården och sen till Solna.

Promenad i skogen och Saltsjöbaden

Jippie - sov fram till 11.00 imorse! Azi låg också kvar och sov så djupt hela morgonen. Hon är också trött hon, hihi. Har tagit 2 timmars promenad idag, mycket mysigt som vanligt. Nu snart ska vi dra till Saltsjöbaden och träffa Filippa å Ester :)









Ny koppel - självklart

Var inne på djuraffären igår (torsdag) - bara för att K O L L A, men jag kom ut med en ny koppel för 225 kr och torkade havsfiskar. Köpte även kycklingmage som jag ska koka till godis till Azi. Brukar ju egentligen köpa kycklinghjärtan, men den var slut i affären, så testar mage nu...

Igår (torsdag) hade Azi vilo dag, hon var hemma med brorsan hela dagen. Jag jobbade och sen handlade jag på stan, saker till mig själv och Azi. Idag (fredag) var hon med på jobbet och efter jobbet var jag SÅ DÖD - så somnade direkt när jag kom hem, med Azi under täcken i 3 timmar. Vaknade - så var det mörkt ute, hemskt det... Men så tog vi en 1 timmes promenad - "kryddpromenad".

Så är vi nöjda med dagen nu och ska sova. Imorgon blir de långpromenad , bestämde för att avstå STHLM CUPEN, då jag inte orkar gå upp så tidigt och ska vara hos Filippa imorgon eftermiddag. Så det blir en långis och sen får Azi leka med Ester. Och på söndagen blir de tävling för Ester, wieeeee!


Längtar till helgen!

Vi har bara jobbat på dagarna och slöat på soffan på kvällarna nu i veckan.

Men nu ikväll har jag varit ute med henne och lagt en kortare spår på ängen nära där vi bor, det uppskattas :)

Till helgen blir de fullt upp med hundhelg! Sthlm CUP på lördagen, sen blir de ju Kista BK (Sthlms AVD) på söndagen. De gillas!


Bilden togs samma år när jag fick hem Azi. 2006.

EDIT - Vet någon om Ruffwear klövjeväska? Är den så bra som alla säger?


Manikyr

regnigt idag - så det är perfekt för en manikyr dag. jag å azi tillbringade länge tillsammans på soffan. myste och jag klippte hennes klor och filade noga. även rengjorde öronen, skrapade tandsten borstade tänderna. azi gillade det inte så värst mycket, men ja hon väntade tålamodigt tills allt var över så fick hon ett ben :)

hur ofta klipper ni er hunds klor? jag klipper azis klor typ 2 gånger i veckan.


linn og viktor

- en blogg som jag älskar - linn og viktor 


Vi saknar dig, Bamse!


Nääär ses vi igen?!?!! Nu är det över ett år sedan vi sågs sist, det är ju inte normalt :/

Promenixxx

Efter jobbet idag drog jag och Azi ut på en promenad på 1½ timme. Azi har varit hemma idag med brorsan. Bestämde för att köra en DW runda, då det var en vecka sedan hon drog sist.

Gick först till skogen och där sprang Azi lös, sen ner till Ältadalen och lekte med pinnar.
Azi fick klättra upp på sandhögar och söka godis där, som uppvärmning. DW i storkällans begravningsplats, 20 minuter. Efter DW - lekte vi med all löv och bara vara. Nu ligger hon på mig, under filten och sover gott (snaaarkar), sött! :)





Någonting har hänt med Azi!

Hon är helt plötsligt tokig i fotbolls bollar?! Hon som brukar vara livrädd för bollarna och springer iväg när jag tar en boll närmare henne. Men nu för nån dag sedan blev jag förvånad när hon hittade en boll och ville leka. Nu på morgonen hittade jag en boll och visade för Azi. Så vips är bollen i hennes mun och hon sprang runt med den. Omg :)

Kvällspromenad med Ester å Filippa

Nån kväll för några dagar sedan kom Ester och Filippa över och tog en kvällspromenad. Efter promenaden fikade vi hemma hos oss. Hundarna fick smaka lite grädde :) Ester har ont i handleden/axeln, så det fick bli koppelpromenad. Azi skällde och blev så glad när hon såg dom vid dörren :) Vi gick 1 ½ timme här i trakten, tittade förbi Maggies Farm (där finns hunddagis).

Azi fick en massa godis av Ester! Vad snällt! Och så köpte Filippa en ny halsband åt Azi, endast för 20 kr på Haninge BK när de tävlade förut. I affären skulle den kosta upp till 100 kr.

(Hahaha ni kanske undrar varför jag har vågen i köket, inte för nån av oss bantar - utan jag väger Azi då och då för att hålla koll på hennes vikt. Lättast och ha vågen där när jag väger henne innan frukosten, glömmer ju annars)

Jag har varit sjuk nu i 2 dagar, usch. Halsont och är hur snorig som helst så varit hemma från jobbet. Men måste iväg och jobba idag, då jag känner mig liiiite bättre iaf. Stänger dagiset idag, så det blir en lång dag för oss två.



Tårögd! Åh!

The Doberman is pregnant.

The fireman is just after saving her from a house fire, leading her out to the garden and then continued fighting the fire.

When it was finally all over, the fireman sat down to take a break.

A photographer from News from Nord Caroline, realised the dog was staring at the fireman from afar. He saw the Doberman walk straight thowards the fireman and he wondered to himself what she was going to do, so he kept his camera ready.

The animal arrived in front of the fireman, in pain and hurt from the burns, kissed the fireman.


Erstavik långpromenad

Idag bestämde jag, mamma och Azi för att ta en långpromenad och de blev så klart i Erstavik. Gick först runt halva Strålsjön, sen vidare till Erstavik. Azi var lös hela promenaden och hon sprang och tog varenda pinne hon såg :) Azi var duktig och ignorerade alla hundar och människor som gick förbi oss, det var många som var ute i skogen idag. Vi var ute 2½ timmar. Underbart väder och vackra löv- älskar hösten!





My Astir-Azalea!

Det är sällan jag skriver hur mycket du betyder för mig. Men jag säger "jag älskar dig gumman" till dig varjedag på teckenspråk, då brukar du röra på öronen. På något sätt tror jag att du vet att "gumman tecken" betyder du. Ja, så mycket behöver jag inte säga... Du är helt enkelt mitt ALLT. Aldrig skulle jag vara som jag är nu utan dig. Fyra år och halvt har vi gått genom massa saker och nu är vi här och slår igenom allt. LoveU ♥


Bilden togs på Nacka BK våras. På kullen, bakom Azi ser ni Fjäderholmarna.

Lite mysiga bilder

... Visst det ser ut som Azi vill sova bredvid alla och trångt.


Jag och en Cavalier King Charles Spaniel. En tokig en :)

Barmark SM Mora 16-17 oktober



Wieee, snart drar det igång med barmark SM- men surt att jag inte har möjlighet och komma upp och heja! Men återupplever det känslan från Ånnaboda 2009. Heja, hoppas det går bra för er och Liam! HEJA! :) Som jag alltid säger - vad jag älskar dragsporter , längtar tills en dag så kör jag själv! ;)


Jag å hundarna


en bild som jag gillar! ni ser väl var azi är? ;)

drar till jobbet om 5 minuter. får stressa mig lite, slutar halv tre idag, blir så superskönt! får se vad jag hittar med azi sen när jag kommit hem, hon stannar alltså hemma idag. vill inte ha henne med på dagiset för ofta, det är ju "stress miljö" där. så azi får det lugnt härhemma idag :)


DW + klövjning

Igår när jag kom hem från jobbet tog vi en DW runda i skogen. Azi var jätte duktig och sprang glatt med kedjan bakom sig hihi.

Vi mötte en kille med 4 hundar, varav är en varghund, jag är jätte imponerad över honom. Sett honom ofta cykla med 2 av hundarna (tror de 2 andra är han bara hundvakt åt). Och han har sett Azi ha klövjeväska och DW, det är nästan alltid jag möter honom då jag tränar Azi. Så det är kul att se en annan som är aktiv med sin hund och han har ENORM PLI på dom! En av de är alltid lös och varghunden är jättelugn och verkar vara mycket lydig hund. Är sugen och prata med honom och ev. låta våra hundar leka med varandra, men men argh pinsamt. Även sett en annan varghund med en ungkille, även han tränar sin hund när vi gick förbi varandra. TUMMEN UPP!


Härlig höstväder - det skulle bli regn idag, men tydligen inte. Så vi tog LÅÅÅÅNGPROMENAD inkl med klövjeväskan, men tog bara en bild, haha :)


Azi sprang bort!

Puh, kom ganska nyss hem från skogspromenaden med Azi. Promenaden blev inte som jag tänkt mig, Azi sprang faktiskt bort! 15 minuter var hon borta, herregud vad jag grät på en gång! Jag tänkte hon kanske hade sprungit hem för hon var hungrig och ville ha middag kanske. Så jag skickade sms till brorsan att han skulle ÅKA HEM NU PÅ EN GÅNG OCH KOLLA om Azi var därhemma. Medans stod jag och väntade mitt i skogen! ... Tänkte på det värsta; vi var vid sjön - Azi kanske hade ramlat i sjön och drunkat. Eller om hon sprang hemåt så blev hon överkörd, för man måste passera en väg hemåt. Ja massa tankar dök upp... Brorsan smsade efter en stund och sa att Azi inte var hemma. Så jag tänkte hon kan vara död ... Det var så hemskt! Men efter några minuter helt plötsligt såg jag Azi hoppa bland i lågbuskarna i KÄRR! Azi var genomblöt och såg ganska rädd ut, hon hade nog sprungit vilse själv när hon hoppade in i kärren. Jag ville bara skälla på Azi samtidigt krama om och pussa henne!

Tur att det var bara "DET". Hon brukar inte försvinna sådär, så hon hade nog sprungit vilse själv. Förra gången hon var borta var för 4 år sedan så var hon borta i 30 minuter.

Men promenaden var mysig ändå och det tog 50 minuter. Azi hade full med energi, hon var hemma idag från mitt jobb. När vi kom hem fick hon göra några hjärngympor. Nu ligger hon under en filt i hennes korg och sover. Igår och tisdags var hon med på jobbet :)

Toppen helg i stugan och naturen

Fredagen myste vi bara framför brasan och åt goda mat. Pappa grillade, årets sista grillning sade han ;) Azi fick grisöron och bara njöt på hennes ullstolen framför brasan.

Lördagen vaknade vi ganska tidigt och tog en långpromenad längs sjön på en jättemysig stig. Azi sprang och sprang hela tiden och hade jätte kul. Stigen är nog hennes favoritställe att promenera. Hon fick vittring på rådjur, så passade jag på träna skvallerträning. På kvällen tränade vi in några konster.

Söndagen fick hon cykla, leka med pinnar, promenader och hon följde med pappa hela tiden när han var ute och jobbade på trädgården. Helt slut blev Azi när vi kom hem igen igår eftermiddag :)

Idag var hon med mig på jobbet och vi ska ta det lugnt ikväll.

Lite bilder på lördag morgons promenad.


Laaandet!

Igår följde Azi ändå med till jobbet - men idag stannade hon hemma. Nu snart ska vi åka till stugan, härligt! Azi kommer bli lycklig hela helgen :)

Svarar på er kommenterar sen, har ingen tid nu när det är så vackert höst därute.

Sjön vid stugan.

RSS 2.0