Äntligen så äger man en KICKBIKE!

Kan knappt begära mig och börja använda den när de blir barmark! Nu är man allt mer närmare och närmare och köra för fullt drag. Ev. ska man på kurs om drag i mars och så får man GRÖNT KORT!, man måste ha grönt kort för att få tävla. - Sen saknas det bara en riktig draghund! ;)Skid- och pulka tur i Erstavik

Jag fick skjuts till jobbet idag av en snäll karl, min pappa, skitskönt. Och så blev jag också hämtad från jobbet av två snälla tjejer ;) Filippa och Ester hämtade mej, så åkte vi hem till Azi och så drog vi på en gång ut till Erstavik. Stannde där nästan 2½ timmar, skithärligt!

Började med en skidtur runda Erstavik till Strålsjön-parkeringen, sen bytte vi till pulkan och hundarna fick dra. Men sen ville Azi inte dra, så fick en fortfarande pigg Ester dra pulkan.
Nu ligger hundarna utslagna på sina bädd och sover.

- Imorgon ska jag och Filippa och våra hundar ut på äventyr ända upp till Östervåla! :)

Rastar av sig lite på parkeringen.

Här drog Azi duktigt.

Här tränar Filippa sin Ester att dra ordentligt.
Över Erstavik fältet, vackert. Man känner sig så levande då.
Sen visade Azi tydligt att hon ville inte dra mer, så fick hon vara lös och så blev det mer liv i henne och hon sprang bredvid oss istället.

Söta Ester med sin tunga!

Följde traktor spår som ledde hit till hö ställe för hjortar (tror det är vi har i denna natur). Hundarna smaskade så klart massa skit, mums -NOT.
Återigen dragträning!

Puuulka, då hade det hunnit bli mörkt, men de gick jätte bra!


Min lilla skitunge blir behandlad som en drottning hela tiden av alla

Personalen på jobbet lägger alltid filt över henne när hon ligger på biabädden och sover.
Hon ääälskar och sova under filt, blir så nöjd och sover gott. Värme ska det alltid vara.

När jag hade varit uppe i mitt rum en längre stund idag och sen gick jag ner till köket fick jag syn Azi så här, under filten OCH en kudde som min pappa hade fixat.

Filmsnutt på tokiga Azi


Lång dag men vi har hunnit mycket idag, bland annat att slappa i sängen och busat i snön! Och jag har hunnit med en trevlig ärende på lunchtiden!

Ligger som en groda!
 
Leo såg inte nöjd ut när Azi stal hans koppel och började leka med den.
Sen föredrog Azi leka med filten med golden Trolle.
Azi passade också på att bita mig lite ;)
Buuus i snön, Azi fick kämpa och gå genom snön, så hon bara skuttade runt.

Bilder från en helt underbar dag idag!

Idag gick vi 1,2 mil på ca 4 timmar, inkl lunch paus :)

Vi gick först över Järlasjön, ut till Saltsjö-Duvnäs där vi fortsatte till Duvnäsviken, sen Lännerstasundet till Skogsö i Saltsjöbaden, till Sunes båtvarv, men vände där och fortsatte
till Neglinge tågstation, så åkte vi hemåt.

Filippas kamera, system.


Min kamera- digtial haha

Awesome helg!

Fredagen hade vi en myskväll, inga bilder.

Lördagen började dagen med en lång mys i sängen, så trötta vi som somnade vid 04.30 natten till lördagen. Men vi gick upp vid elva tiden faktiskt och drog ut på en härlig promenad i den superhärliga väder! Vi drack varmchoklad när vi kom hem och åt lite tacos som var över från fredagen.


Bjuder på lite pusskalas bild! :)

Kvällen inleds me en myskväll med en skitgod middag! Här bjuder jag en bild på mig när vi skulle iväg. Ja, jag vet jag ser kall ut, för det ÄR kallt (VAR) och ÄR :P
Här står jag så klart vid chips avdelningen i mataffären ;)

Här lagade vi middag, riktigt mums blev de.


Söndag började vi igen med långmys i sängen, mysigt när det var -20 ute. Sen klev vi upp vid 9 och ordnade en utflykt ryggsäck, men Azi gick och somnade vid hennes bädd- hon visste att något var på gång så hon ville väl sova för att tiden ska gå snabbare tills vi skulle dra iväg. Jag satt också och kollade genom era bloggar och började fundera (angångende förra inlägget ;)). Sen poff - iväg kl 11! Nästa inlägg kommer med bilderna från idag, massor!

Dags eller inte?

Funderar och funderar - starkt! Men än så länge är det hemligt för er ;)

Så här var Azi imorse, ville absolut inte upp. Vi gick upp 05.30, men nu har vi vilat en stund på eftermiddagen. Så är vi lite piggare nu.


Hund som är nikotinberoende

Byxan som jag beställde har kommit så jag hämtade den på posten idag - den sitter så perfekt Den är lite stel, det är väl för den är ny, så det mjuknar nog upp sen efter några gångers användning. Den är lite tunn, men till våren är den nog perfekt, inte riktigt för -10 grader kanske? :p

Nikotinberoende! Det är ju helt sjukt! Jag såg på tv4 fakta, det handlade om mord och så. Älskar kanalen, för allt är i verkligheten och man anar oftast inte att allt där KAN hända. Avsnitten handlade det om en kvinna som blev mördad och den viktigaste bevisen som pekade ut mördaren var ciggfimpar som låg på kvinnans kropp, som hunden har lagt dit och de kunde spåra saliven på ciggen som kom från ägaren dvs. mördaren.

Poängen är iallafall att hunden är nikotinberoende och hunden tuggar alltid ciggfimpar en stund och sen spottar den ut fimpen, efter ägaren har rökt och fimpat i skål och hon brukar lägga den på golvet!!!!

Så hemskt! Jag förstår inte hur ägaren tänker och hur kan ens hunden bli det? :S

Mentalt istället för fysisk

Idag stannade Azi hemma, men sen när jag kom hem från jobbet - orkade jag verkligen inte med nån motionspromenad till. Det tog mina krafter på jobbet idag när jag inte är 100% kry än. Så det fick en kortare runda med klövjeväska. Och så körde vi med massa hjärngympor härhemma inomhus. Bakdelskontroll var verkligen ett tag sedan vi gjorde, så det var kul att Azi mindes! Till middagen ska hon få djupfrys färskfoder att gnaga på.

Denna här videon är från 17 februrari 2010, haha precis ett år sedan, vilket sammanträffande! :) 


Jag tappade bort Azi i huset

Sedan jag kom hem så bestämde jag att ta itu med alla Azis grejer, de har legat lite överallt i huset och det inte uppskattas av min mamma. Så hängde jag tillbaks alla i källaren och så är det rent och prydigt nu. Städade också Azis hylla i hallen. Städade även mitt rum osv.

Efter några timmar kom jag på- Var är Azi? Jag hade inte sett till henne på flera timmar, ja sedan jag kom hem vid 17.30! Jag började undra vid 21.00 tiden ungefär. Så jag började leta och leta, jag hittade inte Azi! Inte i hennes bädd, inte i soffan, inte i arbetsrummet på förtåljen, inte i mitt rum. Och så till slut hittade jag Azi i mina föräldrars rum på sängen! (Hon brukar INTE gå dit ensam och sova, bara in i mitt rum!) Hon blev glad av att se mig och vi myste en stund, så lade jag mammas tjocka sköna filt över henne. Men hon ville inte sova vidare, hon skulle följa mig överallt. Hon hade saknat mig under dessa timmarna, eller lekte hon kurra gömma!? :)

Så här hittade jag Azi som lekte kurragömma.

Azis kammare i källaren!

Vårdlådan; bla hår grejer, borste, mediciner, klotång/fila, temp., osv.
Till vänster vita lådan är vårdlådan. Till höger är massa av godis, märgben, ben, kycklingmage osv.


Har Azi varit så liten?!


Hittar ni Azi? ;)

Tidigt morgonspromenad med min älskade Azi

Mår inget vidare idag, så stannar hemma en dag till- men imorgon måste jag börja jobba igen. Men Azi behöver motioneras, så offrade jag en timme i skogen. Hade också skogsabstinens, när det är så vackert med stora snöflingor och det ligger så mjukt på marken, så de flyger iväg när man går förbi. Vill inet att vintern ska ta slut, so lovely! Fick MMS av en kompis idag om hur det ser ut i Skåne- HELT GRÖNT, inga snö alls. Svimmade nästan och trodde hon nästan skämtade! :)

Ville att Azi skulle vara extra fin idag, så fick hon använda röda täcken och röda halsband.

Satt så klart 15 minuter på min favorit sten vid Strålsjöns badplats och njöt av vinden snön och allt ja! Azi fick medans jag satt söka godis i snön.
Bjuder två smygbilder på mig, liksom nyvaken å ofixerad- så vill inte visa hela jag för världen.
Våran lilla söta vakthund! Där spanade hon in en person som kom gångende. Och ja vi har inte skottat till entren, det är så mysigt med så där tycker jag, hihi.

Happy valentine's day

Idag handlar det om massa hundpussar! Azi sänder ett hjärta till hennes nära hund kompisar och så klart får ni ett hjärta, ni alla 100 hundar som läser denna här bloggen! :)
 Imorse vaknade jag och kände mig verkligen krasslig och snorade en massa. Så jag valde att stanna hemma från jobbet och sov några timmar extra. När jag vaknade igen, kände jag mig mycket bättre. Så började vi med dagen att ta en långpromenad med klövjeväskan här runt i Älta. Undvek skogen för jag skulle inte orka gå bland all snö, fast det skulle vara bra- folk tomt i skogen idag säkert, pga en måndag. Men men...

När vi kom hem åt vi både en rejäl lunch. Jag åt fläskfile, pommesfrites med vitlöksmör.
Och Azi fick uppblött torrfoder med lite köttbullar.

Till fika åt jag chokladpudding, grädde och hallon. Azi fick rå köttfärs med morötter, lite leverpastej och kyckling bitar. Vi gulpskade allt på en sekund ;)

Nu nyss på eftermiddagen tog vi en kortare promenad i solsken, ja det skiner sol idag som igår- perfekt väder å så snöade det liiite med stora flingor, weeeiii. Hoppas ni har haft en fin dag och ska ha en fin kväll, för jag ska iväg och ha en myskväll!Strålande väder!

Idag vaknade jag ganska tidigt - och kände mig lite sjuk. Men kunde inte låtabli och ta en långpromenad på 2 timmar med Azi när vädret är så på topp! Azi var tokig i skogen och sprang för livet nästan :) När vi kom hem åt vi rejäl lunch, nu slöar vi på soffan och njuter av en lugn söndag.


Vi på tåget!

Det blev lite krångligt att ta oss från Älta igår när det snöstormade vid 11 tiden, inga bussar gick alls, men till slut delade vi taxi med tre främmande till stan, och SL stod för kostnaden, skönt! ;)

Tåget var försenad, och när den äntligen kom och vi skulle stiga på, lät jag Azi hoppa in först och DÅ RULLADE TÅGET!!!!!!!! Liksom Azi var i tåget och jag utanför, fyfan panik, hoppade snabbt in, ohfan! Så gick vi till djurkupen, där var pyttelitet och det fanns redan 3 andra stora hundar där.

Tågkonduktören sade att vi måste in, för det inte fanns nåt annat ställe vi kunde vara med Azi. Skitdumt system, tänk om nån hund löpte, eller nån som är rädd/aggressiv, eller något annat och så ska hundarna trängas i sån trångt utrymme, även den snällaste hund kan få panik av att trängas på golvet med främmande hundar. Men tur som alla hundarna var lugna och vi gick in, hundarna nosade lite och sen sov alla på golvet hela vägen. Sen nästa tåg som vi åkte med, så var det en finaste Vorsteh i kupen också, så jättevacker, 14 månader hane och den hade superlydnad! Cool tjej som hade honom och verkade vara en super hundmänniska.

Hundarna i den första tåget var Golden Retriever, Cane Corso, nån stor blandras (med spaniel) och så Azi. Jag smygfotade Cane Corson och Azi, hihi, med mobilen, så kass kvalitet.


Snökaos + vargar!

Mysigt och sitta inomhus med te och morgonrock och titta ut i snöovädret. Azi borrar sig under filten på soffan och gömmer sin ansikte helt, värme värme värme säger hon :) Jag kan inte ta mig till jobbet idag, (skulle annars jobba mellan 9-11 bara), inga bussar går i hela Stockholm fram till 10, men vem vet, så det blir ingen arbetsdag för mig idag. Hoppas det inte hindrar min resa senare på dagen! Blir sur annars!

Azi ogillade att gå ut i trädgården nu på morgonen, snön går ända upp till magen nästan, eller mer faktiskt, haha. Ska ta ut på en stormig promenad snart, blir nog en kort runda bara. Azi skyndar nog sig hemåt, min lilla sötnos!

Med tiden har jag ju blivit mer och mer intresserad av vargarna. Har lärt mig massor och det är väldigt intressant med vargarna som är grunden av hundar. Så hittade jag en video HÄR, en mysig video - samtidigt man kan se tusentals beteenden, man blir så fascinerad över hur vargarna (och hundar) komminucerar med varandra. Dessutom nu har jag börjat veta mer och mer vad jag vill göra i framtiden, som yrkes och av mitt stora intresse, ja!

Jag och en av kolmårdens varg april 2009.


Även har jag nu beställt en byxa som jag länge velat ha, så slipper jag ha mjukisar när jag är ute med Azi. Istället en sån riktig hundbyxa!, med fickor och allt. Tog så klart grå/svart färg, för att de ska matcha mina svarta hundjackor. Ser fram emot å hämta den på posten om några dagar!


Lite roliga nyheter!

En sak jag blev så häpen över! För nån dag sedan behövde en hjälp med sin schäfer att gå ihop med en boxer. Så ryckte jag och Azi in, vi 4 gick på en promenad. Schäfern och Boxern i varsitt sida, och Azi samma sida som boxern. Det är schäfern som är mer "aggressiv" än vad boxern är, så Azi skulle visa att boxern är okej att vara med. Det gick faktiskt bra under promenaden. MEN när Azi hittade en en megastor träpinne så tände det till för Azi och hon började skutta runt och kopplen trasslade så klart till. Åhfan tänkte jag och tänkte det blir stressigt för de 2 hundarna, men vad - de lekte ihop!!!! Azi gjorde ännu en till tjänst i hundvärlden! :)

En har nu kontaktat mig om en "konsultation", de ska nämnligen skaffa en dövhund och ville ha råd innan. Så vi ska ses nåt snart och så får de träffa Azi och jag berättar om hur jag har gjort med henne. De ska också ha omplaceringshund på 2 år. Blir kul!

MEN jag tror Azi har ålderkris! Hon har blivit så mycket busigare nu och hittar på heltokiga hyss som hon inte brukade göra så förut. Mycket mer energi i henne, kul och se även när hon blir äldre och äldre. Men hon struntar ibland vad jag säger till henne och struntar i regler (som att hon ska alltid stå nedanför trappan när vi kommer in till vårt hus, men igår rusade hon helt blixtsnabbt in så fort jag öppnade dörren, med koppel och täcke och tog min sko och lekte med den i luften, jag bara stod där och förstod inget :D)- men whatever, jag bryr mig inte SÅ mycket då hon ska njuta av livet ;)

Tog precis en DW runda i snöstormen, ja vi har massa snö här nu igen, har ni det också? Och så längtar jag till imorgon- SKA RESA BORT DÅ!!!!!!!!

Igår i den fina eftermiddagsvädret!

Mys minikalas söndags!

Nu är vi trötta, jag är nog mer tröttare än Azi, det har varit en händelserik på sistone för mig, puh. Azi verkar vara ganska pigg efter en lång jobbdag- då hon håller på de värsta bus nu härhemma, men kanske för hon slapp gå ut så mycket idag i den äckliga vädret, ok eftermiddagen sken solen lite, men... Blire nog DW runda för Azi ikväll, då det var ett tag sedan faktiskt. Har varit dålig på och träna fysiskt ordentligt med henne på sistone. Men nu ska de börjas igen!

Söndags!
Wow, Azi fick presenter av min mamma också!!! :)


Kenth Svartberg

Nyligen hade jag lånat boken "Bra relation" av en kompis och läst, han är bra tycker jag. Tänker logiskt och säger bra saker. Och så nu ska jag på hans föreläsning, blir spännande! :)

Nu träffas Azi och min mamma för första gången efter Azi fyllt år, så de ska bli mini firande nu ikväll också! Azi får äta lite rå köttfärs och vi äter glass, såklart får Azi smaka av vår glass också! ;)

Idag har jag kört mest hjärngympor med Azi, för jag har typ legat i sängen hela dagen och spytt och huvudet värkade. Har så ont i hela kroppen också, benen är full med blåmärken och min vänstra armbåge är skadad, haha. Det blev lite mycket igår, haha!


Azis födelsedag!

Azi har haft en helt ok födelsedag igår, ganska lugnt faktiskt. Vi klev upp tidigt, kl 5, för jag skulle öppna dagiset vid 7. Så sa jag åt Azi stanna kvar i sängen och jag kom upp med ett ljus och hennes matskål med burk mat i. Så Azi fick frukosten på sängen!

Sen på jobbet följde hon med på förmiddagens långpromenad med dagishundarna. Men sen på lunchen tog jag ut henne själv och släppte henne på ängen. Så fick Azi springa av sig och leka :)

Sen efter jobbet hade jag tyvärr en ärende som jag måste åka till. Så lämnade jag Azi hem och hon fick ta det lugnt. Sen tog vi det lugnt på kvällen, trötta vi som varit vaken sedan 5. 

Men så idag firade vi hennes födelsedag extra noga - vi gick på en promenad i skogen, runt där Tyresö och gjorde promenaden extra spännande med full av överraskningar för Azi. Jag gick också en helt nytt väg som vi hade aldrig gått förut, ganska nice ställe.

När vi kom hem fick hon födelsedagspresenter av mig som hon fick öppna själv! Hon fick en matta, hon älskar den - ligger alltid på den när vi är hos en kompis, så bestämde jag att hon skulle få en egen härhemma. Hon fick märgben och en råttaleksak. Hon fick även en halsband av mig, i förskott, förra veckan typ.
Idag är inte vilken dag som helst!

Det är ju 4 feburari, och det betyder någon fyller år! Min älskade Azi blir hela 9 år idag! ♥


Bästa vänner sedan 5 år och kommer alltid vara! 


Aj min arm, aj min hand, aj min tumme, aj Azis klo!

Otur vi har haft!

Först rök två hundar ihop på jobbet igår, och jag var där på plats, så jag fick sära på de två - och min arm hamnade snett, så värkade det till.

Idag skulle jag koppla på en hund, så bet hunden min hand helt oprovocerat. Blev inget hål, men träffade nerven, aj!

Sen i eftermiddag tog jag och Azi en skogspromenad och lekte med pinnar. Dragkamp och Azi blev så ivrig att hon bet och bet, och råkade bita precis mitt i min tummenagel med hennes hörntand. Jävlar ont, blåmärke där nu trevligt.

Sen fortsätte vi med promenaden och så plötsligt såg jag blodspår efter där Azi gick. Så undersökte jag henne, ja en av hennes klor blev skadat, men verkade inte ha ont. Efter en stund slutade det blöda och hon slickade inte när vi kom hem. Tur.

Strålsjön är verkligen en favorit ställe för oss att gå till. Är glad att jag har en sjö så nära där jag bor, går bara 15-20 minuter dit nästan, och genom skogen. Där går så få människor. Just nu är favorit mellan 15.00-16.00, då är det solnedgång. Helt perfekt att bara sitta och njuta på min favorit sten! Sen gick vi vidare till Grusgropen (så blött och isigt, så vi höll däruppe i skogen istället), sen gick lite runt här krokarna. 2 timmar var vi ute, nu ska jag gå och ge Azi middag!

Busiga Azi som hade vilat hemma idag när jag var på jobbet. Jobbade en kort dag idag.

Älskar Amstaffars rumpa! ;)

Dit skulle vi!

På plats Strålsjöns badplats.
Blååååste, så öronen åkte upp!

Min vackra älskling!

Toppen vid Grusgropen!

Kamphunds fördomar - som vanligt, när ska det sluta?

För ett par veckor sedan klev jag och Azi på bussen, där satt en tant med två cocker spaniel hundar. De gläfsade och skällde och verkligen ville åt Azi. Men jag sa åt Azi sitta bredvid mig och hon satt så fint och tittade inte ens på de två hundarna. Så plötsligt pratade tanten till mig; - "Är din hund snäll?". Jag såg vad hon sa men jag blev irriterad - MIN HUND SITTER JU HELT TYST OCH VISAR INGET INTRESSE FÖR HENNES GLÄFSNDE HUNDAR, OCH HON SKA FRÅGA OM MIN HUND VAR SNÄLL, NÄR DET ÄR HENNES HUNDAR SOM INTE UPPFÖR SIG! Så sa jag att jag var döv och slapp svara på frågan fast jag förstod vad hon sa.

Idag mötte vi igen i samma buss, hennes hundar betedde exakt samma sätt, de hoppade, skällde, gläfsade, ja allt möjligt. När vi närmade de, så märkte jag hur folk började vända och flytta sig för att glo och det känns som de tänker "nu kommer en kamphund, och det ska bli intressant och se hur hunden reagerar när den möter de 2 hundar där" . Men jag och Azi bara gick och kom förbi dom utan problem, Azi nosade inte ens, utan bara gick rakt framåt och satte sig så fint på golvet vid stolen. Så började tanten glo på mig och hon hade en vän med sig och de pratade och glodde som fan på Azi. Hennes ansiktuttryck visade som att hon var pinsam och "imponerad förvånad". Vi kliver av på samma ställe å tanten gick iväg med sina hundar, hennes vän stod och väntade på bytes buss som jag. Så stod hennes vän och glodde och log brett åt Azi.

SE DÄR KAMPHUNDAR KAN FAKTISKT VARA SNÄLLA!


RSS 2.0