Tyra har varit hemma två dagar nu från mitt jobb

- Hon har tråkigt, men hon sover hela tiden i min säng säger brorsan och mamma som har varit hundvakt! Skönt att hon är lugn, men till helgen går vi lite längre promenad så har hon vilat några dagar iallafall. Bror och mamma har inte hört nåt att hon hostar, inte en enda gången. Konstigt. Men jag har henne i vila och så nu ett tag av säkerhetsskull!
 
Fick även provsvar ang varför hon kissar i sängen i sömnen och haft diarre av veterinären. Allt såg bra ut...
 
"Jag har nu fått svar på Tyras blodprover och urinprov. De värdena vi mätte i blodet är röda och vita blodkroppar, lever- och njurvärden, blodsocker, proteinvärden, salter i blodet och sänka. Alla dessa värden ser normala ut.

Urinprovet såg också normalt ut. Tyra verkar kunna koncentrera sin urin och det fanns till synes inga bakterier i urinen. Det fanns heller inget socker i urinen. 

Att Tyra kissar inne kan vara något övergående, men det kan också finnas någon bakomliggande orsak. Om Tyra fortsätter kissa inne kan vi gå vidare med utredning med nytt urinprov, ultraljus, röntgen m.m. Hör av dig om du vill boka in tid för det."

Jag väntar och avvaktar lite till, om hon kissar ett par gånger till i sängen i sömnen så kontaktar jag veterinären igen för vidare utredning.
 
Så här kan hon sova på jobbet ;) - Några veckor sen.

Kennelhosta - jätteroligt!!

Jaha, Tyra har kennelhosta nu... :(( Jag har tyckt hon hostat lite, men jag tänkte inte så mycket på det. Tills idag var hon allmän hängig, haft diarre osv. Så åkte jag in till akuten- så orolig mamma jag är! Det visade att hon har kennelhosta, det har gått runt lite på dagiset. AJJJA JÄTTEROLIGT!! Kan inte träna, kan inte ta med till jobbet osv... Håller på att hitta hundvakter och som kan ta henne på dagarna nu när jag jobbar med andra hundar och lämnar min egen hemma. Känns konstigt faktiskt! Men nåja, brorsan bor hemma också, så hjälper han med en hel del. Skönt! :)
 
Tyra har även läckt ut lite urin sammanlagt 4 gånger i sömnen, jag är orolig för detta. De tog blodprov och urinprov idag för detta, får svar till helgen om vad det kan vara...
 
Så här svalkas Tyra efter en het lång förmiddag promenad och bus på rastgården. Att hon orkade busa, men blev helt slutkörd sen när vi kom tillbaka så insåg jag att det inte var något som stämde...
 
Tyra svalkas med en blöt handduk över huvudet!


Så roligt hade vi på rastgården idag med 8 andra hundar :)

Dagen efter en lyckad helg!

I helgens har jag och Tyra varit på landet hela helgen, så mysigt! Inlägg om detta kommer sen. Idag vaknade vi på landet - poff med bussen 07.36 från landet, en speciell känsla att vänta på bussen på landet istället för här på Älta faktiskt. När vi kom till stan lekte vi en långstund på Tantolunden berget, där finns en nice hundrasthage. Därefter joggade vi längs vatten från Tanto till Eriksdalsbadet, 3 km, sen upp till vägen, till mitt jobb :)

Busshållsplatsen på landet!
 
Fm promenerade jag ca 2 timmar, em blev det 1 timme. Så rejäl motion har vi haft idag! Efter jobbet åkte jag hem till en kompis i Sandsborg och åt taco, trött Tyra där! Men när jag testade deras hängmattan blev Tyra såå glad och tokig, hon ville hoppa upp med mig hela tiden :)


Godmorgon säger Tyra!


Vilo dag + konstig middag

Idag stannade Tyra hemma från jobbet. Hon hade sin vilodag, Karin med Donna kom och rastade henne på dagen. Tyra var så nöjd att få vara hemma - hon var så trött imorse och hon var seg när jag kom hem. Tills jag gav henne middag. Jag följer Kolmården instagram och fick inspiration att hänga upp kött i träden så får djuren kämpa för att få äta den. Så jag testade på Tyra idag, så knäpp hon blev :) Jaktinstinkt kanske? Men hon lyckades och få ner köttet, får skaffa starkare snöre så hon ska äta från trädet och inte ta ner den :)
 
Film!
 

Underbar dag!

Idag drog jag och Tyra glatt till jobbet - fint väder och så! Förmiddagen gick vi 2 timmars promenad med hundarna. Härligt! Till lunchen åt vi sushi, på eftermiddag promenad gick vi yttligare 2 timmar - stannade vid en strand och hundarna fick bada och sen stannade vi vid en rasthage och hundarna fick springa loss lite :)
 
En dagis hund vid namn Herkules följde med mig hem över natten idag, så nu ikväll drog vi tre på en joggningstur på 4 km. Hundarna drog mig fint på 1,7 km, sen blev Herklues jättetrött så kopplade jag loss honom från draglinan och han fick springa bredvid mig istället resten av kilometerna. Stannade vid Strålsjön och hundarna fick bada - härligt glada dom blev!
 
Nu är det lugnt här hemma och vi kommer sova riktigt gott inatt <3

Lite av dagen på dagiset :)
På kvälls löpningstur!
 
 

Barmarksläger i Strängnäs 9-11 maj!

Jag och Tyra har varit med på en barmarksdragsläger nu i helgen på Strängnäs Hund Bruksklubb. Det var en fantatisk läger! - Vi fick testa på olika barmarksgrenar och pluggade oss till grönt kort! Nu har jag grönt kort - gäller och bli medlem på en hundklubb som har ansluten till Draghundsporten, och skaffa licens, sen får vi tävla!!! :)
 
Tyra jobbade på bra i lägret, man ser hur mycket hon älskar drag, fantatisk och se! <3 Bilder är från första träningspasset på bruksklubben planen för att instruktörerna skulle se på vilket nivå vi har och hur stort dragintresse hundarna har. Sedan tränade vi inne i skogen - ingen bilder förutom från klubben som tog några. Får bilderna lite senare.
 

Tyra + Billy = Hjärta

De fick röja loss 2 timmar på Skarpnäcks hundrastgård idag, därefter svalkade vi vid Flatenbadet. Fega Tyra ville inte bada än, Billy hoppade dock mer in än Tyra ;) Hundarna avslutade med en varnsin god kycklingvingar att äta på bryggan, sen vi människorna avslutade med en god glass vid kiosken i Älta! En toppen röd dag! Tyra ligger trött nu i sin korg - jag fixar lite härhemma innan middagdags :)
 

RSS 2.0