Vana tågåkare :)


Så snyggt - beautiful day at the dog park!

lägg märke till att en hund liknar tyra ;)

Dag 7: Låtar du lyssnar på när du är glad, ledsen eller arg.

Jaha en konstig fråga för mig :) Jag tar film istället för musik. Jag tittar gärna på skräckfilm när jag inte mår bra, ledsen, arg- då tänker jag att de i filmen har det värre än mig. Lite konstig tanke men det hjälper lite, haha. Och när jag är glad så tittar jag gärna på skräckfilm- då skrattar jag istället och är knappt rädd för filmen.

Beställer vibrationhalsband

Testade vibrationshalsband idag och det kändes faktiskt bra. Den var en intressant pryl, det finns två olika grad av vibrations styrka. Jag tyckte att Tyra inte blivit något illa berörd av den. Den blir säkert jättebra hjälpmedel grej för oss att få bättre kontakt. Vi använder den såklart som positiv förstärkning och inkallning. Vibration = positivt! Precis som min väckarklocka i sängen 'vibration = linda vaknar och det betyder promenad' ;)

Det behövs verkligen en sån till Tyra, hon är en hund som tar handling före tankar. Azi är mer som tankare inte handlaren. Visst ok Azi har stuckit 3 gånger under hela 6 år hos mig, men det är ingenting om man jämför med Tyra. Tyra blir låst så fort vi är i naturen, vilt är MYCKET roligare än matte. Vill hon göra något så gör hon detta genast och jag kan inte bryta hennes fixering på avstånd pga jag kan inte ropa på henne. Då får vibrationshalsband hjälpa, hoppas den funkar som vi tror. Återstår och träna och se! :)

Och till er som tycker vibrationshalsband är djurplågeri kan klicka vidare till andra bloggar. För jag skiter i vad ni tycker. Jag vet vad som är bäst för mina hundar och jag skulle aldrig utsatta dom för något ont. (brukar vilja lyssna på era åsikter, men denna här gången har jag redan kollat med flera hundpsykologer/instruktörer och redan fått påhopp på facebook och forum om halsbandet så det räcker). Amen.

En sån härlig hunddag!

Imorse tog jag och Tyra ut på en egen promenad- vi tränade inkallning och "frihet" träning.
Tyra hade långlina heal tiden och som vore hon var lös, det funkade jättebra, hon brydde
inte om andra hundar och människor. Hade roligt ihop! 

Sedan var dags för en promenad i skogen med Azi också. Vi gick i skogen mot Strålsjön, vid sjön gick ut lite på isen. Jag var jäterädd, jag vågar inte gå över hela sjön, det fanns inga andra människor- så onödigt och ta risken. Vi stannade iaf och fotade lite. Var ute totalt 2 timmar.

Nu ikväll var jag i inhängaden med hundarna + Donna, de fick leka av sig. Tre dövingar, kul och se! Tjejerna är trötta och nöjda för dagen.


Dag 6: En bild på dina gummistövlar.


Facebook; - nej jag har inte facebook!

Några har frågat- nej jag har inte facebook, jag inaktiverade mitt konto för över en månad sen. Jag har tröttnat på facebook, det är bara av skit där. Jag känner inte för att ha facebook helt enkelt, den tar så mycket av min tid för ingenting. Jag klarar mig väldigt bra utan den och till och med jag har GLÖMT att den ens finns. Kanske aktiverar jag mitt konto igen i framtiden, men inte just nu, har inget behov. Å så den dumma "tidslinje" avskyr jag verkligen.

- Det finns en massa andra sätt att nå mig så :)

Skön avslut på veckan- soft filmkväll

Tittade precis på filmen Peter Pan, har ej sett den på evighet, rätt gullig film. Jag mindes när jag var liten så var jag så kär i Peter Pan och drömde innan jag somnade att jag flög runt med honom. Argggh, drööm ;) Tänk om man kunde flyga över havet å städerna - men jag flyger genom mitt liv , så jag flyger på ett visst sätt iaf, haha!

Azi kröp in i soffan med oss, vaarmt men mys!Inkallningskurs lektion 1

Vi kom dit och så var de tre hundar till (två andra kom inte), deras raser var boxer, engelsk staffordshire terrier och en portugalisk vattenhund. Boxern hade vi ju träffat på hundöarna, hundvärlden är bra liten ;)

Minns ni att jag skrev att en kastrerad boxer hane tyckte att Tyra var gjord av gummi ;)


Vi satt för det mesta på teori, sen gick vi ut och tränade lite. Mina uppgifter med Tyra är att få henne vilja komma fram till mig ännu mer och ha socialnärhet. Hon ska känna sig helt bekväm i min närhet. Hon är mycket mycket keligare nu efter hon kastreras och så har jag haft henne en längre tid, nu vill hon alltid sova under täcket tätt intill mig. Det gjorde hon inte innan hon kastererades. Så det är framsteg.

Men det krävs mer socialnärhet och hon ska kunna "vifta på svansen" och vara glad när hon är nära mig. Det har Azi verkligen inga problem med detta, viftar direkt så fort jag tar ögon kontakt med henne liksom :) 

Sen är det också att jag ska skaffa en ny tecken som betyder hon MÅSTE komma hit på en gång, allra genast och hålla sig nära mig. Sen andra signaler kan jag ha som "slarv kommando", så hunden kan komma hit och vara runt omkring nära. Men en tecken så betyder det GENAST!
Vi intränar nu den kommando, Tyra fattar ganska snabbt, men det ska tränas på tills nästa kurs. Och jag ska skaffa vibrationshalsband till nästa kurs. Blir intressant med vibrationshalsband! :)

Vi träffade ju henne juni månaden 2011 som hundpsykolog för Tyras stress och kiss inomhus. Irene tycker att Tyra har gjort stort framsteg, hon är mycket mer avslappnad och är ganska lugn för att vara där andra gången. De tre andra hundarna har varit där jätte många gånger, så det är något att vara stolt över! Så vet jag att all mitt jobb har gett resultat!

Nu ikväll har vi tagit en mysig promenad i grusgropen, jag hade min nya pannlampa- det funkar faktiskt bra och ha den. Ljust å ser allt ;)

Lite uppdate

- Inkallningskurs för Tyra imorgon å hon laddar inför denna med öppen mun ;)

- Jag har fått tillbaks trötthet, tror det är järnbrist, urgh, får äta järntabletterna igen! 

- Azis ögon är helt frisk nu, skönt! Men fortsätter med behandlingen över helgen.
Haft mycket träningsrika dagar med Azi och Tyra. Ny miljö, stadslivet och nya folk!

Igår åkte vi tunnelbanan, Tyra blev extra stressad än vanligt pga hon hade överskottsenergi, hade inte låtit henne springa ordentligt innan. En gång under resan SKREK hon något otroligt högt, alla vände huvudet och kollade på oss! Jag trodde först det var högtalaren, men nej det var min lilla Tyra. Azi satt lugnt som vanligt och tittade på folk med sina baby ögon :) På kvällen var det så mysigt att vi blev fast kvar!

Idag vaknade vi upp här i stan och gick i parker och tog det ganska lugnt. Nyligen var vi i en idrottshall och tittade på några som tränade futsal och basket. Hundarna var så klart med. De satt och tittade på, Azi somnade ganska snabbt, det var lite utmaning för Tyra. Hon försökte i början hoppa in i planen och skrek lite. Men sen lugnade hon sig och det gick bra. Precis när träningen var slut då kopplade Tyra av på riktigt och la på ryggen. Då avslutade vi på topp av träningen och gick ut och väntade på de andra skulle bli klara :)

Flesta tyckte det var roligt med hundar i hallen, inte varjedag ju :) Fick fina kommentar att de var lugna, det glädjer mig, jag trodde Tyra skulle bete sig illa, typ skälla efter bollarna. Och de frågade vem är vem hihi, och om de var släkt med varandra med tanke dövhet. Det blir fler besök i hallen med hundarna :-P

Just nu ligger Azi på soffan och Tyra på sängen utmattade av passivitet träning! Skönt, äter ihop med några ikväll och blir myskväll igen som alltid.

Litet natt inlägg med två videos!


Vinterland!

Vår härliga tre timmars promenad imorse i grusgropen och Erstavik! :) Jag släppte mer och mer Tyra , hon kunde springa jättefort långt ifrån mig, men hon stannar och kollar efter mig och kommer direkt på min inkallning. FRAMSTEG!!!! Nu blir det stan för mig o göra några ärender, sen ikväll blir de mys! :)

Ett litet inlägg innan jag stänger ner dagen och kryper in i sängen till dig. - Vill bara säga att jag är lycklig!


Grusgropen!

Eftermiddagen blev det en promenad i skogen och grusgropen. Hundarna sprang och lekte med varandra. Vi klättrade upp i ett högt sandhög med massa snö på. Vi tre satt däruppe och njöt av utsikten. Sedan skulle Tyra springa tillbaka upp flera gånger igen, Tyra gillar höjder. Azi föredrar och vara på marken med mig ;) 

Vissa bilder är suddigt - jag tror att kameran har gått sönder. Eftersom jag halkade och ramlade i grusgropen och stoppade kameran in i snön - sen var det suddigt... :/ Får köpa en ny! Gärna Systemkamera!


Årets första skidtur!

Imorse var jag och Tyra ute i Erstavik och åkte skidor! Azi fick stanna hemma för det kommer gå för fort om Tyra får dra mig hela vägen, Azi orkar inte och hon kommer få ont i höfterna efteråt. Så vi ska ta en lång skogspromenad senare i eftermiddag :) 

Tyra fick först springa i långlinan och så kunde jag bekanta med skidutrustning och Tyra ska vänja med stavarna och skidorna. Det gick bra, när vi kom ut från Strålsjön mot Erstavik - på med sele och draglina. Vips gled jag på snön och bara njöt av naturen. Tyra njöt av att få springa och härligt nog så struntade hon i joggare som vi passerade (hon KAN hoppa på dom ibland, men nu var hon så fokuserad på sin sak så glömde allt annat till och med vilt!).

Premiärdrag!

Nöjd efter turen!Riktig vinter är här + IKEA besök. Super söndag.

Idag öste snön på!!! Det är precis vad jag har längtat efter i månader! Äntligen snön är här på riktigt! Bara det håller kvar länge nu!

Idag var jag på IKEA med kompisar och handlade nödvändiga saker. IKEA är min svagpunkt, varjegång jag är på IKEA kommer jag alltid hem med en massa skräp i princip. Men idag skärpte jag till och bestämde innan en summa hur mycket jag skulle slösa. La in grejer i vagnen och tog bort hela tiden. Vid kassan kostade grejerna 7 kr under summan, nöjd ;) Köpte bland annat krokar, lådor att förvara alla mina koppel och halsband/selar/västar, leksaker och godis/ben. Ordning och reda i hundrummet nu :)

När jag kom hem överraskade jag hundarna ut med massa snön. Tokiga blev dom och lekte i snön. Nu ikväll var vi ute på fotbollsplanen och lekte i snön en timme :) Glada hundar! Imorgon blir det absolut skidåkning! Morgontur i tom Erstavik! :)

Uppletande träning idag

Tyra fattar vinken att hon ska ta upp grejen och lämna över till mig. Men hon släpper av lite för
tidigt på marken. Hon ska lämna grejen till min hand, det blir träning här i köket på kvällarna :)

Azi förstod inget av detta, hon lekte istället och var inte intresserad. Azi är väldigt svårlärd, vill man lära in henne något får man ha STORT TÅLAMOD, och ta flera dagar, veckor. Så seg är hon ;)
Tyra lär sig på 1 sekund, stort skillnad.
Uppletande

Om en timme drar vi på uppletande träning med hundarna. Främst för Tyra, men testar också på Azi :) Blir kul! Hundarna är på bra energi idag, igår hade de en vilodag så idag blir det fullfart hunddag! Imorse har vi tagit 1 timme och 30 minuter skogspromenad. Härligt att det har snöat lite mer inatt så det är ganska vitt därute! :)

5. Korta små mål för denna månaden?

Bara 1 och halvt vecka kvar av januari. Men nu så länge ska jag ta hand om mig själv extra mycket. Göra nyttiga saker och sånt som hänger på min framtid. Tro på mig själv ännu mer.

Ang hundarna så ska Azi bli frisk från onda ögat! Sen ska Tyra presentera sig bra på inkallningskurs! ;)

Azi har kraftig inflammation i ögat och ett sår på hornhinnan.

Var på djursjukhuset flera timmar igår och äntligen tillslut fick vi träffa en veterinär som undersökte ögat. Azi stod stilla och gäspade hela tiden, duktigt. Tyra var lite orolig och undrade varför Azi var högt uppe på undersökningsbordet. Tack min kompis som gjorde mig sällskap hela dagen och tog hand om Tyra då jag kunde fokusera på Azi ordentligt!!

Så ska Azi behandlas i en vecka nu, vi åker på återbesök nästa torsdag. Azi behandlas med 3 olika droppar om dagen. Ena ska droppas fyra gånger om dagen, den andra tre gånger om dagen och den tredje två gånger om dagen. Och droppar i öronen en gång om dagen. Puh mycket att tänka på :) Men Azis öga verkar direkt vara lite bättre från rengörning igår av veterinären.

Skönt inget allvarligt, hoppas jag. Bara de inte blir sämre eller de upptäcker något fel nästa torsdag. Azi är pigg förövrigt annars! :) Min lilla kämpeflicka!

Så såg det ut så när vi väntade på instruktion papper och receptpapper av veterinären. Jag blev förvånad när Tyra gick upp på undersökningsbordet själv och somnade. För två månader sen kastreras Tyra och skulle undersökas innan men då blev Tyra livrädd för att kliva på bordet. Då fick hon bli undersökt på golvet. Azi har nog gjort ett tjänst igår, Tyra såg att det inte var farligt när Azi klev upp på bordet :) Tack för jag har Azi <3

Djursjukhus Bagarmossen

Nej jävlar, nu får vi åka in till Djursjukhuset Bagarmossen. Azis öga är helt vridig! Massa var rinner och den sitter fast. Azi besväras av den, försöker tassa den. Lär sitta hela dagen i djursjukhuset... :/ 4. En bild från någonstans du har varit.


Borlänge, vår minifjällvandring!

Syskondag!

Imorse åkte jag och brorsan till landet och stannade hela dagen för att elda och hålla huset varmt när mina föräldrar är utomlands. Huset är inte riktigt isolerad alltså. Umgicks hela dagen med brorsan. Riktigt mysigt!

Mitt på dagen gick jag och hundarna ut på en lång promenad ca 2.5 timmar över flera häst/får/kohagar. Hundarna bara sprang och sprang över ängarna. Flera tillfällen uppträdde de som om de hade hittat möss :)

När vi gick hemåt då började det snöa, härligt! Efter det lagde vi rejäl lunch och åt framför brasan. Så klart somnade vi en stund i soffan. Just nu är jag själv på landet med hundarna. Brorsan har dragit på träning, så hämtar han upp mig senare ikväll. Nu ska jag titta på The lion king!Fick precis mail av veterinären också att vi borde gå till ögonspecialist i Bagarmossen, inget kul! Men vad gör man för Azi? Hoppas inte det är något allvarligt... Med tanke döv och blind, usch! Nej, får inte hända!

Veterinärbesök, promenad och fyndköp!

Varit hos vetten i Farsta imorse; Azi har svampinfektion i öronen, så det kan ha påverkat ögat. Men veterinären ska kolla med ögonspecialist och se vad de tycker. Men vi ska komma på återbesök om 2 veckor. Så vi får se! Men annars allt är bra med Azi, fin i kroppen och fint hjärta och allt annat!

Efter veterinären promenerade vi hemåt från Farsta till Älta, nästan 2 mil. Härlig promenad, vädret var dyster; dimmigt, duggregnade ibland, snöade ibland - men hundarna lyste om vädret! :) Bus och massa spring genom hela promenaden. Hundarna var slutslagna när de kom hem så passade jag på och åka till Sickla och åt på thairestaurang å gick på bio! Mys!

Nu har vi precis kommit hem från en timmes lek i inhängaden med hundarna. Nu blir det filmdax (igen) å mys (igen)! Hihih!

Jag fyndade förresten ett par grejer förrgår på Arken Zoo i Odenplan! Matskål med tre upphöjningar i för att få hundarna (speciellt Azi) äta långsammare. Hon kastar nästan upp maten alltid. Och så är det en form av hjärngympa! Den kostade 49 kr , rea från 149 kr. Å två band kedja stryphalsband för 15 kr, annars 200 kr! Matskålet fick jag tips av en kompis som har också en hund som äter för fort, så testade jag på Azi. Det funkar super, så köpte jag direkt jag såg den var på rea!


Dag 3: En ovana som du önskar att du inte hade.

Ehh, svårt...

Jag tycker den är en bra egenskap- men ibland blir det lite för mycket. Jag har otroligt jävligt sjukligt bra minne.

Jag minns allt vad någon har sagt, så jag analyserar lite för mycket ibland. Om en person har sagt något, och sen halvt år senare säger personen något annat åsikt om grejen. Så brukar jag säga "men du sa ju för halvt år sen något annat".

Det är inget jag försöker komma ihåg utan det är bara automatiskt minne, det fastnar bara helt enkelt. Jag vet exakt datum, dag, vecka, månad osv- så jag ofta tänker på vad jag gjorde eller vad som hände för exakt ett år sedan.

Ibland är det lite för överdrivet- att jag minns i princip ALLT. Det kan störa folk ibland att jag minns exakt vad som hände och vad som har sas då och så känner folk att de inte kan försvara sig när jag är så säker på min sak :) Lite härligt ibland ;) 

Julas var jag och föräldrarna lite oense om något om när det exakt hände. Jag var så säker på min sak, jag VET att det hände precis den dag och datum. Men föräldrarna sa nej, de var så säker på att det var en vecka innan. Så kollade pappa almanackan, och jag behöver inte säga vem som hade rätt :D

Ovanan, jag vill absolut ha den kvar, men kanske minska lite, inte så överdrivet, precis detaljer och om små saker som jag gör just nu liksom...

Alla mina kompisar kallar mig "du är en levande dagbok" eller "din jävla dagbok" ;)


Just nu sitter vi någonstans i skogen mellan Skarpnäck och Älta för att äta lunch som jag tagit med :)


Det är ni som förgyller mina dagar till max! Ni finns min närhet varjedag och ni har aldrig svikit mig! Ni håller hemligt mina hemligheter och ni får mig skratta för den minsta grej! Jag är alltid lycklig när jag är med er! Tack för att ni finns! ♥


Azis öga! Orolig jag :(

Jag skrev förut att Azi hade nåt problem med ögat, och så har den blivit värre och värre nu! Det konstiga är när hon ligger och sover så blir ögat så när hon ska öppna och vakna. Men när hon
är ute i skogen osv, så blir ögat vanligt.. Har ringt och bokat tid hos vetten!

- Har ni något aning vad det kan vara? Sår i hornhinnan?

Dag 2: Betydelsen av ditt bloggnamn.

När jag skulle skapa en blogg och skriva om Azi. Satt jag länge och funderade vad den skulle heta. Men sen kom jag på så klart bloggen ska heta Astirazalea, det är ju hennes stamtavla namn å namnet är ju supersnyggt!

Hon heter egentligen Astir-Azalea (med streck mellan), men jag tyckte det var snyggt med hela namn ihop; Astirazalea. Så fick det bli Astirazalea.blogg.se :)

Seg men skön dag!

En sjukt seeeeeeeeg dag! Jag har nu glott på en skräckfilm; snarare en äcklig film. Wrong Turn 4.

All alone, men tur att det var dagsljus då, haha. Å tvättat några maskiner. Hundarna har bara sovit och sovit i korgen tillsammans. De är trötta, skönt för dom att sova ut idag innan en ny vecka imorgon. Nu ska jag väcka dom och gå en litet sväng. Innan vi drar till Ektorp å käkar / fikar där.


Riktigt lugn dag idag! Vilo dag!

Vi tog sovmorgon till halv tolv. Har tagit en liten kort runda och gett hundarna mat - nu har de sprungit tillbaks till sängen för att sova vidare. Jag ska ta det lugnt idag på en sån "tråk söndag"; tvättar kläder å fixa massa papper. Sedan ska vi sticka till Ektorp en stund hos en fika me en kompis å så blir de givetivs en promenad senare med hundarna också.

Bilden togs nån gång under november i Erstavik.


Dag 1: Ett nytt taget foto av dig och din hund.Äsch inge ny bild, bilden togs den 25 december när jag & Azi öppnade julklapparna
mitten på natten ;) Söt rosett Azi hade runt halsen under julafton!

Hur kan jag lösa det här?

Vaknade precis av att jag nästan kvävdes av bajs lukt!! Alldeles riktigt Tyra har bajsat på mina kläder på golvet... Hur kan jag lösa det här med att få henne att väcka mig när hon är toalettnödig istället för att kissa/bajsa på golvet? Jag känner ju knappt när hon kryper ut från sängen eller hoppar tillbaka. Känner aldrig hundarna på nätterna, är så van att sova med de hur mkt än de rör på sig. Kanske har Tyra gnytt innan, men jag hörde så klart inte då...

Hon bajsar och kissar inte på nätterna om inte hon är väldigt nödig, (händer väldigt sällan, men det är jobbigt när det händer, för jag måste då gå upp halvsovande och börja städa och vädra ut rummet, moppa osv- blir klarvaken då :)). Vi var ju ute senaste gången kl två inatt och då bajsade hon. Hade hon inte bajsat då skulle jag ju haft väckarklocka på runt fem tiden. Men...

Hur tränar jag henne att VÄCKA mig som Azi brukar göra om de behöver gå ut på natten i nöd?

Little Grey Girl!Hon är miiiin nu! Little Grey Girl! Henne har jag adoperat, hjälper henne varjemånad
med pengar för mat och skötsel. Lilla sötnos! :)

Mysig promenad med lilla Donna! Och en skräckmorgon!Imorse innan vi skulle ut och promenera bytte jag kläderna i toaletten som finns i övervåningen och hundarna var i köket/hallen i nedrevåningen, som senast jag såg dom. När jag var klar och gick ner så fick jag plötsligt syn på massa bloddroppar, lika stora som 1 krona mynt och 5 krona mynt, jag blev så rädd. Fick hjärtat i halsgropen! INGEN HUNDAR I KÖKET/HALLEN! Jag sprang i panik och letade efter de i huset, hittade Azi liggande sovande i mitt rum. Hon hade inget blod. Då är det Tyra!

Jag sprang ner till hundrummet, och så stod Tyra där med blod runt munnen. Jag kollade och tvättade - inget sår eller nåt. Inte ens på tungan, väldigt konstigt och så slutade det blöda alls. Sen hittade jag en nyvassad penna på golvet i köket med blod på. Tyra måste ha försökt tugga den och den stack henne i munnen så sprang hon ner och gömde :) Tur inget värre!

Efter dramat kunde vi gå ut i lugn ro på 2½ timmar promenad med Donna runt i Älta. Scouthus (valborg ställe), Hedvigslund, Maggiesfarm, runt området där jag bor vid Sigfredborgsskolan.
Nu tuggar hundarna märgben och jag ska fixa mig lite. Ska dra iväg och umgås med kompisarna ikväll och hundarna får vara i hundrummet. Det har funkat jätte bra och använda den. Verkar som hundarna trivs bra och jag hittar dom alltid sovande när jag kommer hem.

Fredag den trettondeIngen otur händelse för mig idag, förutom det var slut på allt jag ville köpa i djuraffären idag, haha. Ingen otur för hundarna heller annars.

Idag på förmiddagen tog vi en härlig promenad i solskenet runt Skogskyrkogården och Gubbängen. Det var glashalt på marken, fick spänna benen hela tiden och hundarna halkade massa. Jag var rädd att de skulle bryta benen... Eftermiddags promenad gick vi genom snöfall.
Helt olikt väder :)

Efter jobbet, jag stängde dagiset idag, så gick jag och hundarna till Farsta från Hökarängen. Besökte djuraffären, men det fanns inga grejer kvar som jag ville ha. De ska beställa in grejerna
till nästa torsdag. Nu är vi på landet, myspys med familjen! Skrattade en massa över middagen, gilla massa! Just nu är jag och hundarna i gästhuset. Riktigt mysigt!

Imorgon bli vi upphämtade tidigt, ska hem på morgonen när mina föräldrar åker utomlands. *avis*

På dagen blir det en hundpromenad med döva Donna. Bilder och uppdatering kommer säkert imorgon från promenaden :)

Lite sovbilder som vanligt...

Tyra sover lite hur som helst...
Azi ska alltid sova insvept i filt och se vacker ut...

Vi treeee mys i sängen ;) Bjuder på det här...! Hemsk face! Men det ser ut så om det är bara
vi 3 som sover i sängen! Barnen vill va nära morsan å så får ja va mitten å krama dom ifrån mardrömmar, känns som ibland, gullit!


Otroligt vad skönt det är med caniscross tur efter en deppig dag!

Vaknade imorse med något konstig känsla i själen. Det har känts tungt hela dagen... När jag kom hem till eftermiddag kändes det väldigt tungt, jag tog ett bad och försökte koppla av. Men det gick inte, så gick jag och kollade lite på svtplay.se på några klipp, men näha.

Mina ben kryllade av myror- så nej bestämde och dra ut och springa med Tyra. Jävlar vad skönt det var, jag tänkte inte ens på negativa grejer, utan fokuserade mest på att jag inte skulle halka och ramla bland all is och Tyra var på kanon draghumör idag. Nu efteråt är allt "tunghet" borta och det där var bästa botmedel!

Azi fick dock stanna hemma och tugga på en märgben istället. Hon har fått sin långpromenad tidigare på dagen :)

Min och Tyras första canicross tur 28 juni 2011.

Utmärkta draghjälpen!

Igår hjälpte hundarna mig dra tre lassar på pulkan till grovsopor. Azi fick dra de lättare grejer å Tyra fick tyngre. Hundarna tyckte det var roligt och hjälpa till, men i början ville Azi inte dra, men sen sprang hon på :)Efter blev det hopp och lek! Tyra kunde och vara lös och lekte på parkeingsplatsen!! Lovely!!


Härlig dag med tjejerna i Hellasgården!

Vart ute ca 3½ timmar med hundarna, vi gick runt i Hellasgården, sen bestämde vi för att
gå hem istället för att ta bussen. Det uppskattas – så sprang hundarna ännu mer! Genom
tenntorp, äventyrsbanan, sandasjön och strålsjön och så hem! :)

Så fort Tyra sprang framåt tog linan slut, stannade hon och jag väntade ut hela tiden tills hon ska komma till mig självmant. Till slut fattade hon vinken och sprang tillbaka så fort hon känner
att linan tagit slut. Det blev massa bus, brottning, godislek. Azi sprang fram och tillbaka hela tiden med Tyra och var så pigg idag. Släpade med alla pinnar hon hittade! Typisk Azi! :)

Nu har de tuggat ett par timmar varsin märgben, ikväll blir det lugn & ro. Men det blir lite dragträning för hundarna. Jag ska slänga massa grovsopor mellan 19.00-20.00, så får hundarna dra grejerna på pulkan till sopstället. Skönt att jag slipper och släpa dessa själv ;)

Snart kommer Lotta hit på middag å massa mys! Mummiissflbababa!

Här stannade vi vid klipporna och åt matsäck som lunch. Jag åt pasta med köttbullar, enkel
mat är alltid gott ute i naturen. Vacker utsikt fick vi också!


Utflykt i Drottningsholm

Idag var vi hela dagen i Drottningsholm med Filippa och hennes Ester! Besökte Hundöarna- där lekte hundarna med 30 tal andra hundar, sen gick vi en promenad förbi slottet och parken. Jättemysig och rolig dag! Hundarna hade super kul. Tyra sprang hela tiden och lekte med andra hundar, Azi levde lite i sin egen värld och tuggade på pinnar, nosade på människorna ist ; fick massa klappar och kel av alla :) 

Åt lunch på öarna, mysigt och gott! När vi kom hem; var hundarna slutslagna och Tyra valde själv att sova på fåtöljen i hundrummet ensam i källaren, gött att hon trivs! :) Nu ikväll släppte jag dom en stund i inhängaden, och nu är de så gott som döda! Å jag myser i sängen me Jiiin!

Här kommer några bilder - mest på Tyra då det hände saker med henne hela tiden, så blev det mer bilder. Men ska få fler sen - hela 265 bilder togs, fick några nu bara.

Lekte så klart med pinnar tillsammans <3

Kastrerad boxer hane tycker att Tyra är gjord av gummi.
Hääär springer Azi!! :)

Står på vakt!

Kull leeek med en korthårig collie hane.
Tyra och hennes Gollum (Sagan om ringen) beteendet, alltså när han såg ledsen ut i filmen!! Ansiktet krymptes, öronen blev exakt som Gollums och så kryper hon fram... Skrattade som gott då!

The Deaf Trio <3

Azi, Ester & Tyra!

Hopelihopp Tyra, Azi försökter komma i täten. Ester i bakgrunden.
Hoppelihopp!

Ojj plötsligt kom en största hund. Mina ser så småa ut bredvid honom :)
Man kan leka boxning med hans hängiga mun tyckte Tyra ;)

Åker iväg nu, kommer hem ikväll med trötta hundar!

Buss & t-bana idag med Tyra igen. Ska åka 25 minuter med t-banan idag, bra träning för Tyra, så hon hinner bli lugn innan vi kliver av (hon skriker så!). Buss har hon blivit van med att åka i, för vi åker buss varjedag till jobbet, åker t-bana väldigt sällan... Azi följer med så klart! Hon får bli min assistent! Å så möter vi upp en kompis å vovven! Ester!


Före och efter!

Det var mycket mer saker på golvet och så, men jag och en kompis rensade en massa söndags, så det blev lite mindre, men det var mycket jobb vi gjorde idag. Gick igenom typ alla lådor och kollade vad som skulle kastas och allt. Inte än är klar. Ska göra igen nån gång i förrådet. Puuuh, skräphus vi bor i haha! Tog aldrig bilden under trappan, men så hemskt med massa skräp där, så rensade vi allt och så kan jag ha myshörna för hundarna där, madrass med kuddar och filtar!

Jäklar vad jag slet hela dagen med mina föräldrar. Rensade en massa skräp, massa åkte ner i Högdalens återvinning ställe. Mycket utrymme vi fick i förrådet, så allt som fanns i källaren rummet kunde vara i förrådet. Så stort utrymme för mig och hundarna!

Pingis bordet får vara kvar där för tillfället så ska den säljas - någon intresserad? Eller vet ni någon som vill ha? Säljer även utekaninbur och inomhus kaninbur. Så ska vi ha litet utrymme för all hundgrejer och foder sidan om kompostgallret, istället för i bibiloteket rummet vid köket. 

Ska inreda fler foton som jag själv tagit på väggarna. Visst är det mysigt med "home"?, så hemma! Å har jag köpt extra element, så det blir riktigt varmt där när hundarna ska vistas där :)

Åkte dit och hit, rensade, bar, packade, flyttade, handlade massa hundgrejer på Biltema osv.
Nu förtjänar jag ett bad och sen får jag gå en DW runda + lek vid inhängaden med hundarna som har haft tråkigt idag (enda de gjort idag var tugga märgben hela 3 timmar), sen får jag sova hårt tills imorgon - Drottningsholm som gäller! :)


Promenad, lek, Bernernsennenhundarna, uppfödare och renovering!

Det blev tidigt igår! - Upp i ottan, kl 5! Så åkte vi till Högdalen och gick promenad runt i Högdalsberget och runt motionsslinga vid Fagersjö ca 2 timmar. Sen gick vi till Hökarängen,
där finns en rasthage och så lekte hundarna med två stora Bernersennen hanar. De lekte ca
40 minuter innan vi åkte buss hemåt. 

Azi vilar på Tyra, att de kan sova så tokigt ibland! ;) Min och mormor & morfars lilla julafton några dagar efter julafton, då jag inte firade med dom iår.
Eftermiddagen igår började det snöa- så självklart gick vi tre direkt ut till grusgropen och lekte med snön. Tyra hoppade i luften och försökte fånga miljontals flingor, lilla tokern! Azi fick fnatt och sprang runt och runt, tokern också. Glada hundar när snön kom! Idag är -5 grader, så snön ligger kvar!!Igår kväll träffade vi Azis uppfödare, det var så kul och träffa dom igen! Azi påminner så mycket hennes mamma Rutan säger uppfödaren. De har nu fått tillbaka en av Azis syskon, Annie.
I våren får vi besöka Motala och ha yttligare syskon pensionär träff ;) Och så får jag träffa alla hennes 5 hundar!! Två polarhundar (husky och malamute mix), Riesenschnauzer, Amerikansk Bulldog och så Annie Amstaff. Hundhus! Dessutom 3 katter och höns, hihi.

Rasthagen igår med Bernersennen hanarna!
Idag blir det total renovering och stort handlande! Ska ta före och efter bild! :)

Gud vad dålig jag är på att blogga och kommentera era bloggar! *skäms*

Till och med från nästa vecka får det bli förbättring! Men det är inte så lätt att sitta vid datorn just nu när jag har så mycket fullt upp omkring och det blir alltid tidiga mornar till sena kvällar. Så man blir supertrött och vill bara sova. Har ett stort projekt på gång som är hemliiiis än så länge ;) Nåt med hundar att göra iallafall kan jag tala om!Någon frågade om hur jag bor egentligen; Ja, det är så här det ligger till - Min familj har ett radhus i Älta, Nacka. Men min pappa har flyttat ut till landet för ca 2½ år sen, och mamma har nu också flyttat ut. Så bor jag och min bror själv med hundarna i tre vånings hus. Gissa hur mycket jobb det blir för mig; ta hand om mig själv, hundarna + min bror faktiskt. Tvättar hans kläder och lagar middag åt honom osv ;) Så jag får 60kvm för mig sjäv i källaren att inreda för hundar.

I veckan blir det fullrulle! - Möte med Azis uppfödare, promenad i Drottningsholm, besöka Fotografiska, renovering och handla massa grejer till hundrummet, bortbjuden på middag, osv!

Hundrum i källaren!Vi har ganska stort utrymme i källaren i vårt hus som är fylld med massa mina flyttlådor, möbler, massa skräp! Så igår tog jag och en kompis i kragen och röjde upp ALLT. Massa småsaker slängde vi och lade lådorna i ordning. Möblerade om så allt fick plats i ett hörn. Så halva av källaren kunde vi inreda med gammalt ikea soffa som brorsan hade för årtal sen, och gammalt fåtölj från landet och vissa saker. Så vips blev det ett super hundrum!

Det är inte riktigt klart. Ska göra mycket mer hemtrevligt, med fungerande TV, ha källaren varmt, inreda fint med tavlor och allt. Och vi får borra in lås och mer säkerhet grejer osv. Ska inhandla fler saker i veckan.

Hundarna ska vara där när de är själva hemma. Istället för att vara i köket i korgarna och instängd med kompostgaller in till hallen. Det känns verkligen inte bra. I källaren får de mer hemtrevligt och mer hunderiet, så känner de sig mer hemma och friare och kan leka med varandra eller vila!

RSS 2.0