Bry er inte om vad andra tycker - stå på er och ropa efter hjälp!

Jag har aldrig upplevt den känslan förräns nu när jag har Tyra! Men jag har alltid varit mer eller mindre meveten om det.

Att man ska aldrig dölja sina fel med sina hundar, att man har misslyckats med något, eller man inte vet hur man ska göra med sin hund (uppfostran/foderval/päls/- allt). Många förnekar att de har problem med sina hundar och flyr från kurser/hundträffar osv. När det är DÄR de kan få hjälp, de är rädda att bli snett tittad av folk. Ja, absolut det finns folk som ser ner på andra som inte har lyckats så bra med sin hund. Men det finns folk som är otroligt villig för att hjälpa och kurser/hundträffar är ju syftet att man ska utbyta sina erfarenheter och få hjälp för att bygga på ännu bättre relation med sin hund.

Jag har aldrig haft problem med att ta med Azi överallt och i större hundgrupper osv. Azi har alltid varit lugn, jag har istället haft andra problem med henne, så har jag alltid stickts ut och ropat efter hjälp. Man ska erkänna för sig själv att man har problem med sin hund, det är då man utvecklar som hundägare. Förnekar man så backar man bara bakåt hela tiden och gör ingen framsteg med sin hund. Även ibland var problemen minimal att jag tyckte det var pinsamt och be om hjälp, men jag svalde min stolhet och bad om hjälp och det ledde till att jag och Azi har världens bästa relation nu!

Detta ska jag fortsätta med Tyra, precis som jag gjorde med Azi. Fast med Tyra är problemen större. Hon hoppar och skäller, skriker, hoppar framåt, blir rastlös på en gång, kan inte gå fint i koppel i större hundgrupp osv. Så har jag faktiskt känt känslan som jag aldrig haft förut "Jag har ingen lust och träffa flera hundar med Tyra, hon uppför sig kasst och så skäms jag och tycker det är jobbigt.", då faktiskt jag förstår folk om sitter fast med sina hundar- men nej, man måste svälja sin stolhet och åka dit istället och få hjälp och träna hunden. Det är då man utvecklar sin relation till hunden och så försvinner problemet småningom och så bir det mycket friare för er att ta med hunden överallt!

Vill man lyckas med sin hund; Måste man alltid erkänna för sig själv "Det här kan jag inte, jag måste ha hjälp", "Det här metoden funkar inte på min hund, jag måste be om hjälp för ännu fler metoder", "Jag har gjort fel med min hund och kört fast, jag måste ha hjälp för att komma loss".

Man skaffar väl en hund för att man ska ha världens bästa kompis - och vägen dit får man jobba för!

Kämpa på så får ni höra det jag hörde av en hundinstruktör på en kurs för ett par år sedan; Du och Azi har en kontakt som vi alla kan bara drömma om - Gissa hur stolt jag kände mig då ;)


Kommentarer
Postat av: Cia

Så sant... jag har problem med hundmöten överlag då min hane enligt hundpsykologen är rädd för vad som komma skall då jag när han var lite vände och gick åt andra hållet när vi mötte en hund för jag skämdes över hans beteende... Alltså mitt fel då jag gav intrycket att något farligt var på väg. Nu har vi tränat och han har blivit 50% bättre så vi är på god väg. All hjälp man kan få är guld värd :)

2011-05-30 @ 13:44:57
Postat av: Aurora

Tack detsamma :D Väldigt bra synpunkter, man måste ju kunna erkänna att man har problem och behöver hjälp och därifrån bara ta tag i det!

2011-05-30 @ 14:15:13
URL: http://rawran.blogg.se/
Postat av: Becca & Olga

Jag vet verkligen många som döljer sina brister för att det inte ska framstå som om de faktiskt inte är perfekta. Alla har ju brister och alla har olika förutsättningar att hantera dem.

Man behöver verkligen inte skämmas för att det finns något man kan bli bättre på eller jobba mera med. Det finns alltid ngt som man kan jobba på :P Det är ju därför vi hundmänniskor tränar med hundarna över huvudtaget, för att bli bättre :D Ingen skam i det alls :D

2011-05-30 @ 15:51:00
URL: http://sweetolga.blogg.se/
Postat av: Ira & Mio

ABSOLUT Linda, alla måste erkänna sina egna begränsningar och om de känner de inte klarar av det så måste man be om hjälp och du inser du måste få hjälp med Tyra det är bra gjort och du kommer att få bukt med Tyra till slut så blir hon den som du önskar dig det får ta den tid det tar och mycket övning.. jaa om man undviker och slutar göra saker bara fölr att man ej orkar ta itu med det så förstärks ju beteendet mer och mer och tar aldrig slut, men om man jobbar med det och korrigerar det så blir det bättre framöver.

Så får du ny Azi 2 så småningom :-) och instruktör kanske säger samma sak om Tyra om nån år :-)



Azi är saknad av mig ska du veta! :)

2011-05-30 @ 16:06:28
URL: http://luckyprince.blogg.se/
Postat av: Malin

Helt rätt! Tyvärr så har jag gjort det misstaget (kanske inte dolt mina fel, för dem vet jag om men har inte bara tagit tag i dem) men nu har vi tagit tag i saker och ting, tar privatlektioner till att börja med och ser stora framsteg redan nu vilket är väldigt roligt!



Självklart gör jag det, de är ju en draghund!:) (tyvärr är det inte självklart för alla husky ägare) Men det är väldigt roligt att se dem göra något dom verkligen älskar och är skapta att göra!

Har två stycken nu men man vet aldrig vad som händer, kanske hört om polarhundsjukan?;)

2011-05-30 @ 19:02:39
URL: http://www.lillgards.se
Postat av: Ebba & Molly

Det stämmer såväl!

2011-05-30 @ 19:49:57
URL: http://ebbamolly.wordpress.com
Postat av: Patricia & Elwiz

Otroligt bra inlägg! Det är så tråkigt att det faktiskt finns folk som kollar ner på andra för att denne inte lyckats lika bra med sin hund. Men alla hundar är ju olika, vissa är lättare att uppfostra andra är svårare.

Jag hade knappt några problem med Duke, okej han blev helt vild när vi skulle på hundpromenad för han ville leka med dom andra hundarna. Men annars var han faktiskt perfekt.

Elwiz skäller åt stora män/gubbar, han tål inte främmande hundar innan han lärt känna dom, han har alledeles för lätt till skall osv osv. Men han är endå så otroligt duktig och lättlärd. Vågar jag mig bara till brukshundklubben och han får vänja sig vid att vara där så kommer nog ingen kolla snett för han KAN. Det är bara så dumt att man måste känna att man måste bevisa sig innan man blir accepterad. Men som du skriver man skaffar ju en hund för att man skall ha världens bästa kompis, och det innebär ju jobb! :D

2011-05-30 @ 22:29:07
URL: http://elwizdagbok.blogg.se/
Postat av: Madde & Ina

Håller verkligen med dig! Bra skrivet, kunde inte ha sagt det bättre själv :)

2011-05-31 @ 23:48:21
URL: http://fashioningold.webblogg.se/
Postat av: Laila

Håller med dig. Vistt måste man be om hjälp om man inte kan och kan hantera det själv.Tråkigt att höra att Tyra blivit "jobbig".De är ju i en jobbig ålder nu i och för sig.Tyras syster Olga verkar ha glömt allt vad hon lärt sig och testar oss till bristningsgräns och här gäller det att verkligen hålla fast och vara konsekvent.Sen har vi ju en sådan ras då man vill att de ska uppföra sig,så det inte skapas ännu mer fördomar.

Hoppas det löser sig,men det är jag övertygad om att det gör.Du verkar inte va en tjej som ger sig i första taget.

Har du fått lappen från JB.

Krama om Tyra från oss.

Kram Laila

2011-06-01 @ 13:05:54
Postat av: Helena & Irwin

Som Cesar Millan säger:man får den hund man behöver,inte den hundman vill ha.

Hur ska du utvecklas som hundägare om du har en hund som är "perfekt" ? = )

se det som en utmaning och lärdom.

Det fixar du! ta Tyra och träffa andra hundar hela tiden,så du får tillfälle att korrigera henne så hon vet vad som är fel och rätt.!

Kram H

2011-06-02 @ 08:09:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0