Döva hundar pluggar teckenspråk - kvällsposten/TT

"Räddningen för döva hundar är här! I USA har hundar som inte hör fått en fristad på Missouris skola för döva. Först ut var taxen Sparky som under tillvaron tillsammans med de döva eleverna har lärt sig teckenspråk. Hittills har Sparky lärt sig att förstå tecken för "sitt", "sida", "ligg" och "stanna". Nu står tecken för "mat" och "ut" på tur. Nu överväger skolan att ta sig an Boston terriern Petie som också är döv."

Väldigt kul att världen börjar vakna att döva hundar kan faktiskt få ett värdefullt liv som vilken hund som helst bara om människorna förstår deras behov. Hoppas det rullar på och så får fler döva hundar leva - men då får de hamna till folk som förstår sig på teckenspråk och hur man ska hantera en dövhund.

Kommentarer
Postat av: Annica

sv: Jaså det var lite överallt :) Just nu bor jag på norr men om en månad flyttar jag till rosta :)

Postat av: Quila o Ronja

Jättebra!!! Du förstår ju verkligen vad det vill säga med en döv hund. Ni fungerar dessutom jättebra tillsammans, Azi och du. Klart att även döva hundar kan ha ett superbra liv.

Kram, kram

Susanne

2011-03-28 @ 20:08:50
URL: http://quilaoronja.blogspot.com
Postat av: Quila o Ronja

Sv. Hihi, ja alla är svarta :-) Efter en stund ser man faktiskt stor skillnad på dom. Det är häftigt att se dom tillsammans ;-)

Kram

Susanne

2011-03-28 @ 21:28:05
URL: http://quilaoronja.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0