Inlägg x 3

Ältahundar saknar rastgård

"Varför finns det inhägnade hundrastgårdar i Orminge, Fisksätra, vid Långsjön och Henriksdalsberget, men ingen i Älta? Det undrar några hundägande Ältabor i ett brev till kommunen. De menar att ett bra ställe vore på en äng i södra Hedvigslund, men ger även en rad andra förslag. Kommunen svarar att behovet av en hundrastgård i Älta ska noteras inför kommande prioteringar".

Det stod i Nacka tidning! Jag som har mailat till Nacka kommun ang rastgård för hundar här i Älta vi bor, jag är glad att jag är inte ensam om att vilja ha en rastgård här. Hoppas verkligen att det blir av snart!


It´s me or the dog

Jag tycker programmet är riktigt bra, jag gillar Viktoria som tränare. Hon säger så bra saker och hon kör för fullt med positiv förstärkning istället för korrigera hunden. Grunden på bra kontakt med hunden och få hunden förstå är att vägleda till rätt beteende och belöna.

Korrigerar man hela tiden och vägleder inte alls skapar bara en stressad och nervös hund som inte förstår vad du vill. Hunden kan inte människo språk, det är du som ska förändra dig till hundens värld. Tummen UPP till Viktoria!


Lydnad och DW för Azi idag

Frittföljd/Linförighet och Stående - fram steg i både momenter. Är så stolt matte här! Märker även att Azi är som mest motiverad på morgonen när hon ska jobba för sin frukost. Jag har alltså hennes frukost och ge som belöning. Och boll med snöre också.

Bakdelskontroll - vi är helt nära målet nu! Imorgon blir det nog 100%, i hope it!

Ska be någon filma oss nån dag alla momenterna så ni får se hur det går! :)


Kommentarer
Postat av: Anki

Himlans kul med film!! Fina Azi så duktig.

Jo, igår kväll Inga kissade som vanligt ja kanske mindre men inget kissandes flera gånger och så. Däremot tror jag hon markerade 1 gång för hanar du vet löp. Hon gick med nosen i backen o luktade o sen satte hon sig o markerade. Märker och jämför henne och Spike, hon är betydligt mer lyhörd och lär sig fort när det gäller lydnaden. Ligger direkt när man tecknar, sitter likaså. Däremot gillar eller förstår hon inte riktigt det här med cirkuskonster, tex balansera tennisboll på nosen som Spike bara älskar. Däremot en sak som hon gärna vill göra, är att leta gotta i kastruller, då får hon lyfta på locket för att få godis! Men, men..mera kommer senare. Jag vill just nu inte träna henne för mycket ute med tanke på UVI så när det är kallt ute blir det mest inomhusaktiviteter, tråkigt, men ett måste. men till våren blir det fullt upp!

2010-02-26 @ 08:59:20
URL: http://www.staffisspike.dinstudio.se
Postat av: Anna

Ja hon är så söt när hon sitter så :) Den leksaken är perfekt att ha som belöning vid räning. Kan inte fastna i halsen på hunden. Jag gillar också Vicktoria i It`s me or the dog :)

2010-02-26 @ 10:41:57
URL: http://ellegaard.doggyblogg.se/
Postat av: Patricia & Elwiz

Vad ni är duktiga :D! Alla era videos får en att börja tok-längta efter en stor vovve som kan dra :D!

2010-02-26 @ 21:51:49
URL: http://elwizdagbok.blogg.se/
Postat av: Anna

Ja hon är söt lilla damen :)Nä svimma får du inte göra ;) Finns fler filmer om du kollar under kategorier och sen film :) Om du vill se mer alltså hihi. Ha en fin kväll!

2010-02-26 @ 21:53:00
URL: http://ellegaard.doggyblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0