25 november - 09

Använd fantasi, så har ni perfekta träningsredskapen till era hundar. Jag funderade hur jag skulle träna Azi cavaletti, måste jag verkligen köpa riktiga redskap. Men av några konor, skidstavar, stolar, styrke m stång = Vips verkligen bra cavaletti bana! Det funkar iaf bra och vi körde några varv idag, emellan fick Azi ligga på en madrass och vila en minut och jag små masserar hennes rygg och ben. Hon är duktig när jag går bredvid henne eller hon ska gå över 2-3 hinder mot mig. Men om det är för långt från mig, 4-6 stycken så börjar hon hoppa som hon gjorde förut i agility. Så vi får börja om och träna henne att endast gå över.
Hon är jätte duktig annars :)

Gick även 45 minuter också, 15 minuter uppvärmning -  15 minuter klövjeväska -  
15 minuter nedvarvning.

Under programmet So You Think You Can Dance, masserade jag Azi nästan hela kroppen. Azi njöööt, hon trodde nog hon var i himlen och flög på rosa moln :)

Var på Simbi Djurens Varuhus idag också - köpte en korv av Nordic Färskfoder av lax.
Det gillades VÄLDIGT MYCKET av Azi. Nackdelen är att den luktar verkligen, hela köket.
Och runt om Azis mun, så jag kan ej pussa henne ett par timmar efter hon ätit. Luktar det så mycket från färskfoder - eller bara för det är fisk? Jag funderar på att byta till färskfoder. Varför ska hundar äta trista torrfoder, när det finns godare smak och är lika bra som torrfodret, liksom. Nordic eller Bravo blir det nog, ska ringa Nordic imorgon och fråga lite mer om fodret.

Glömde tillägga förut; Anna Holmgren sade annars Azi är väldigt frisk, stark, och är i godkondition. Det syns på Azi att hon har tränat och jobbat med hennes kropp.
Blev lite stolt :) :$ Så det lär inte blir några problem.


Kommentarer
Postat av: Sofia & Hiro

Jag har hört att Nordic verkligen STINKER, men tydligen ska Bravo inte lukta alls lika illa. Tjejen som håller i en hundfoderkurs jag går sa att det var så. Hon hade även smakat på de två olika fodrena själv(!!) och sa att Bravo skulle hon kunna tänka sig att steka och äta själv, det smakade bra. Innan jag skulle testa äta foder, men hon är en väldigt dedikerad uppfödare och sa att om hon inte kan äta det ska inte hennes små vovvar heller måsta göra det :D

2009-11-26 @ 01:05:10
URL: http://hirosvarld.blogg.se/
Postat av: a.s

Jättefina cavalletti hinder du har gjort och Azi ser jättefin ut! Nordic färskfoder har vi provat ibland, och det luktar. Men inte så illa och vi tycker det går att leva med. Men jag har inte provat fiskvarianten men kan tänka mig att det luktar lite "illa" för det brukar det göra om fisk.. Pussa Azi från oss! Ellen tycker det är kul att se filmen här.. Igen och igen tecknar hon,..

2009-11-26 @ 07:28:58
Postat av: Ira å Mio

Härligt sväva på rosa molin Azi syns som du har haft en bra dag! Jag har varit hos mormor hela dagen och kvällen i går och jag har retat henne jätte mkt, så busig som jag är fniss fniss. låtsas ofta jag är döv och blind! ha ha .. skvallra inte för matte bara!

Puss Mio

2009-11-26 @ 07:30:10
URL: http://luckyprince.blogg.se/
Postat av: Ira å Mio

matte här: Lax luktar nog mer än kött, jag tyckte kött stinker illa men nu har 1 o halv år gått o jag har nog vant mig, tycker ej det luktar lika illa men tror lax luktar mer..

Förstår hon ÄLSKADE färskfoder det e ju mkt mer mumsigare än trista torris.Vad duktig Azi är med cavaletti, ser ju bra ut ja man får improvisera och ta det man har hemma istället för alltid köpa dyra redskap!2009-11-26 @ 07:32:56
Postat av: Filippa & Ester

Hej, det var bra att du använde av de sakerna ni hade hemma! Håller inte ni på och flyttar nu, för det står flera flyttkartonger?

På lördag ska vi till Nacka BK och titta lite på Nacka cup, där det är lydnadstävlingar från klass 1 till elit. En av Esters kompisar (en australian shepherd) ska tävla i lydnadsklass 2.

Sedan på kvällen ska jag till Horse Show i Globen, så det fungerar tyvärr inte för oss... :(

2009-11-26 @ 07:56:09
URL: http://sweetester.blogg.se/
Postat av: Lina

Trazzel äter ju Fodax färskfoder, det kan man beställa på fodax.se så kör dom ut det till en massa olika ställen och det tycker jag funkar jättebra. Luktar inget i kulskåpet och luktar inget av hunden. Och Trazzel älskar det =) Det rekommenderar jag starkt!http://trazzel.blogg.se

2009-11-26 @ 08:27:52
URL: http://mybutterfly.blogg.se/
Postat av: Silje

Jag tycker du skall vara jättestolt!! Du är verkligen jätteduktig med Azi, ser ju bara det på detta inlägg! Gör hemmagjord bana hemma och fixar och donar! Jätteimponerad :D

Allt färskfoder luktar lite, men fisk luktar ju mer än kött från förut. Haha. Förstår dig, hade inte pussat Clifford efter fiskmiddag jag heller ;)

2009-11-26 @ 08:58:59
URL: http://lifeofcs.blogg.se/
Postat av: hELENA

Färskfoder luktar,blää.Det är nackdelen,annars gillar hundar det.Mina brukar få det i julklapp.Jisses så söt Azi är,det är ju galet,hon är ju sötare än sin bror!Att du skött henne bra har jag aldrig tvivlat på,du ska verkligen vara stolt.!!

2009-11-26 @ 09:03:14
Postat av: Linda & Deamon

Ja jag förstår att det måste ha blivit en chock! Hur lång tid tar det efter man röntgat tills efter man får hem brevet? Vad sa veterinären när du röntgade då, dom brukar ju säga att det ser bra ut eller inte.TRor det kommer gå jätte bra för Azi även fast hon har dåliga höfter, det gäller ju bara att träna :)Du verkar ju vara en mästare på att bygga upp träningsbanor åt henne, det ser vi ju på bilderna och filmen :D

2009-11-26 @ 09:28:19
URL: http://deamon.blogg.se/
Postat av: Mimmi & Bamse

Så sant, använd fantasi! :) duktig Azi är. Bamse hälsar ;)

2009-11-26 @ 10:11:38
URL: http://tramsebamse.blogg.se/
Postat av: Silje

hihi :)

Ah, det visste jag inte! Men omega-3 är väl bra mot huden (hos oss människor) så det är inte så konstigt att det gör samma för hunden. Går lite trögt i huvudet på mig några gånger ;)

Nä, det gör inget att det luktar lite, det gör ju det ändå :D

2009-11-26 @ 11:13:34
URL: http://lifeofcs.blogg.se/
Postat av: Lina

Jag har för mig att fodax ideal som jag har ska vara allergivänligt för Trazzel har ju haft problem med allergi och klåda. Men om du vill ha med fisk i så är det ju fodax plus som gäller. Om hunden väger mellan 23-36 kg ska den äta 490 - 710 g så jag gissar på att Azi ska äta cirka 500 gram om dagen. Neutral som jag har säljs i kartong med 1kilos bitar och det tycker jag funkar jättebra, 1 kartong innehåller 20 bitar och priset minskar ju om man köper flera kartonger.Köper man bara en kartong så kostar den 300 kr och ska hon äta 500 gram om dagen så räcker ju 1 kartong i 40 dagar. Skulle du istället köpa 2 kartonger så blir det 260 kr/ kartong, alltså 520 kr och räcker i 80 dagar..Har man en riktig stor frys kan man ju köpa 5 kartonger och då blir det 1200 kronor och det räcker ju i 200 dagar, så då har man ju mat ett tag =)Säg till om du undrar nått mer, det går att ju att köpa en kartong och testa om man vill =)

2009-11-26 @ 11:19:43
URL: http://mybutterfly.blogg.se/
Postat av: Lina

Om du kommer här: http://www.fodax.se/fodaxleverans.asp så står det stockholm längre ner och där kan du se vart och när frysbilen kommer.Ja 300 kr för 40 dagar är jättebilligt, de Trazzel åt innan kostade nästan 700 och räckte ungefär lika länge, och då tycker jag att färskfodret är bättre =)http://trazzel.blogg.se

2009-11-26 @ 12:17:03
URL: http://mybutterfly.blogg.se/
Postat av: Elenor & Alfred

Jag brukar oxå träna med Alf. jag fick tips av min hörande kompis. ;) Jag använder hästs hopp-hinder, det gick jättebra! ;)

2009-11-26 @ 12:22:55
URL: http://ellyellis.blogg.se/
Postat av: Carina

Vad kul att se filmen, superduktig är Azi. Nog rätt svårt att gå när de är vana vid att hoppa över.

2009-11-26 @ 15:19:53
URL: http://tysonochganget.blogspot.com/
Postat av: Tina & Miracle

Jag ska få Nordic Special+ av syrran, som består av kött. Det luktar äckligt och är , ja... usch, och detsamma gäller ju fisk. Men det viktiga är ju att de äter och njuter av måltiderna. Jag funderar på att blanda. Men, får se. : )

2009-11-26 @ 16:16:34
URL: http://minmiracle.blogg.se/
Postat av: Marina

Det går ju lika bra med det man kan göra själv!

Roligt att se filmen, hon är fin och duktig.

Ha en bra kväll. :D

2009-11-26 @ 19:28:31
URL: http://gallerigavelin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0