Sammanfattning om söndagen den 12 februari!

Igår var jag med familjen + hundarna på Orlången sjö, helt underbart väder! -3 grader, med skinande sol! Helt perfekt för skidtur med glada humör! Jag och Tyra åkte sammanlagt 1 mil, gud vad Tyra gav järnet hela tiden, hon galopperade hela vägen och kämpade i skidspår som var av ca 5-7 cm snö. Vi åkte först runt ena delen av sjön med pappa, mamma och Azi, Azi sprang duktigt bakom mig ca 1,5 km, sen blev hon trött och gick med pappa&mamma resten av 1,5 km. Den rundan var ungefär 3,5 km.

Men Tyra var pigg fortfarande, så tog jag och Tyra en racerunda, vi åkte på skidspåret ända mot bron (Lännavägen), runt tillbaka, på slutet blev Tyra riktigt trött och växlade med trav och galopp.

Racerundan var ungefär 5 km. När vi kom fram och mötte upp föräldrarna och Azi igen, så gav Tyra järnet igen de sista biten genom Balingsta till bilen ;) Helt slutkörd på kvällen var hundarna. Så Tyra hade sprungit 1 mil, Azi sprang 5 km, duktiga vovvar!

Hundarna har gjort väldigt mycket i veckan - nu får de två dagars vila med lugn ro. De ska få tugga på BARF, träna lite inkallning och ta lugna korta promenader. På onsdag blir det skiddrag igen för Tyra med kompisen Ester från Ältasjö upp till Söderbysjön!

(Tyra har lite problem kvar ang att hoppa på joggare osv (kort tids jaktinstinkt), när hon jobbar så gör hon inte det, men när hon står stilla kan hon göra det, nu gör hon typ 2 av 10 gånger. Och så igår när vi mötte några på spåret, gick vi åt sidan och väntade på de passerat, så gjorde Tyra inget, men den sista person som kom förbi, en tjej, och helt oväntat hoppade Tyra i luften och träffade hennes ena stavar. Jag höll tillbaka henne och rättvisade, så sa pappa att tjejen skrek "Håll tillbaka din jävla hund", jag kan förstå henne, men det är inte en jävla hund, utan en jävla ägare egentligen! Förra ägaren lyckades ju inte hålla ordning på henne så hon har lärt sig ovanan och så är det mitt fel att inte lyckas träna till 0 av 10 gånger än, så det är inte Tyras fel, utan MITT! Så jag blev arg på henne för det. Men tänkte inte låta detta förstöra min dag, så vi åkte vidare och njöt av skidturen och hoppades inte träffa den tjejen mer :D)

Bara rumpbilder- ska be någon ta bilderna från framsidan så man får se hundarnas ansikten ;)


Kommentarer
Postat av: Gina

ååh så söta staffar! :)

2012-02-14 @ 08:59:06
URL: http://pixiefisen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0