Hur gick det på Agardhshundsport?

Förlåt - har inte alls hunnit sitta vid datorn alls under helgen och nu halva vardagsveckan! 
 
Jag blev nöjd med besöket hos Agardhdshundsport faktiskt, där är rätt bra! Man får veta mycket om hur sin hund använder kroppen! Otroligt viktigt då man ska veta hur man ska träna hunden på rätt sätt och inte låta hunden ha ont.
 


Belastningsvåg;
Tyra är jämn i frambenen men ojämn i bakbenen.
Vänster fram 8.25 och höger fram; 8.35.
Vänsterbak; 3.25 och högerbak 4.25.
 
Mått på lårmuskel;
Vänster 42 cm och höger 44 cm
 
Mått på vadmuskel;
Vänster 24 cm och höger 24 cm

Rygg;
Reagerar kraftigt vid palpation bröstrygg och skjuter rygg i rörelse
 
Generell observation;
Mkt fin form, bra hull och god mentalitet. Mycket trevlig hund

Hon ska rehablititeras nu i en månad;
Med viktmanschetter enligt program
Med pilatesboll enligt program

Hon har lite ojämn på bakbenen som ni ser och går väldigt små steg, så hennes rygg blir som en "hög kulle", där kan irritera Tyra. Jag har märkt att hon irriterar över dragsele och vanliga vinter/regn täcken. Så beror det nog på hennes små steg till rörelse och att hon har lite ojämn belastning på bakbenen. Hon ska använda viktmanschetter nu i 4 veckor, under testet märkte vi att hon tar ca 10-15 cm större steg när hon har viktmanschetterna och hennes rygg blev mer rak. Pilatesboll ska hon tränas på också, för balansen och musklerna. Dessutom är det VÄLDIGT ROLIGT tycker Tyra. Köpte billigt från Rusta för 179 kr. Viktmanschetterna köpte jag av Agardhshundsport för 199 kr.
 
Därefter gör vi återbesök och kontrollera hennes musklermått och belastningsvåg.
 
Verkar allt OK - så tar vi ett steg framåt - ska kontrollera genom vår dragsele och rustning och se om allt verkligen passar Tyra. Eller behöver hon något annat typ av sele, tex. Och så gör vi upp ett program om hur jag ska bygga upp några cm extra muskler på låren. Sedan kan vi sätta igång med en professionell program inför hundtävlingar jag tänker ställa upp med Tyra till hösten! :)

Kommentarer
Postat av: Robban

Intressant med olika belastningarna på de två bakbenen. Av ren nyfikenhet - hur är hennes höfter? Tänkte mer om ngn är lite sämre än den andra och att hon därför belastar olika (och kanske därför ena är större)?

2013-02-06 @ 17:43:22
Postat av: emelie

härligt att veta hur det ser ut och att ha en plan även om det skönt nog inte var några stora fel då. :9

2013-02-07 @ 17:43:43
URL: http://www.prickig.se
Postat av: Helena & Irwin

Tyr att hon inte har spondylos som Irwin har iaf.Då blir ryggen ofta lite böjd och hunden vill ogärna röra sig i onödan.Olika belastningar är ju inte smärtsamt iaf.fina Tyra = )

2013-03-03 @ 12:49:44
Postat av: Johanna

Hejsan! Jag har en kelpiehane som har exakt samma symptom. Googlade lite och hittade hit till ditt blogginlägg. Jag kan börja med att berätta lite hur jag har gjort. Jag har varit till massör med honom och det visade sig att han var riktigt spänd i ländryggen. Efter ett tag började jag också besöka en osteopat för hundar som är specialiserad inom kotor och leder och hon sa att han hade låsningar i ryggen. Ett tecken på att en hund har låsningar, sa hon, är att ryggen går i en båge uppåt. Vi har precis påbörjat osteopatbehandlingen (samtidigt som jag också kontinueligt är på massage med honom) så jag vet inte riktigt vart det leder, men jag hoppas ju att det blir bättre.
Det skulle va jätteintressant att veta hur det utvecklades för din hund med pilatesboll + viktmanshetter. Har han blivit bättre/sämre eller har du prövat nånting annat som gett resultat? Jag skulle vara oerhört tacksam om du kunde svara lite kort på mail och berätta.
mvh Johanna

2014-02-10 @ 10:08:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0